video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

981

دانلود:

279

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آماده سازی اسمزی بر جوانه زنی بذر گاوزبان (.Borago officinalis L) در راستای بهینه سازی تولید

صفحات

 صفحه شروع 216 | صفحه پایان 222

چکیده

گاوزبان (Borago officinalis L.) دارای خواص متعدد صنعتی, علوفه ای و دارویی می باشد. نظر به اهمیت این گیاه و مشکلات موجود در زمینه جوانه زنی آن, تحقیق حاضر در راستای تکنولوژی آبگیری بذر و به منظور بررسی تاثیر آماده سازی اسمزی (اسموپرایمینگ) بذرها بر درصد و میانگین روزهای جوانه زنی بذرهای گاوزبان به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل پتانسیل اسمزی محلول پلی اتیلن گلیکول با چهار سطح (آب مقطر, -4 ,-8 و -12 بار) و طول دوره آماده سازی اسمزی بذر با سه سطح (24, 48 و 72 ساعت) بود. نتایج نشان داد که تاثیر پتانسیل اسمزی محلول پلی اتیلن گلیکول بر درصد جوانه زنی و میانگین روزهای جوانه زنی بذرهای گاوزبان معنی دار بوده و بالاترین درصد جوانه زنی و کمترین میانگین روزهای جوانه زنی مربوط به پتانسیل اسمزی 8- بار می باشد. نتایج نشان داد طول دوره آماده سازی اسمزی بذر اثر معنی داری بر درصد جوانه زنی و میانگین روزهای جوانه زنی ندارد. همچنین اثر متقابل دو عامل پتانسیل اسمزی و طول دوره آماده سازی اسمزی نیز معنی دار نمی باشد که حاکی از واکنش یکسان توان های اسمزی مختلف محلول پلی اتیلن گلیکول بر درصد و میانگین روزهای جوانه زنی, در زمان های مختلف آماده سازی اسمزی می باشد. البته میانگین های اثرات متقابل پتانسیل های اسمزی مختلف و طول دوره آماده سازی اسمزی بذر, نشان داد که کمترین میانگین روزهای جوانه زنی و بیشترین درصد جوانه زنی در پتانسیل اسمزی -8 بار و به مدت 72 ساعت آماده سازی بذر حاصل می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مکی زاده تفتی، مریم، توکل افشاری، رضا، مجنون حسینی، ناصر، نقدی بادی، حسنعلی، و مهدی زاده، علی. (1385). تاثیر آماده سازی اسمزی بر جوانه زنی بذر گاوزبان (.Borago officinalis L) در راستای بهینه سازی تولید. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(3 (پیاپی 33))، 216-222. SID. https://sid.ir/paper/105618/fa

    Vancouver: کپی

    مکی زاده تفتی مریم، توکل افشاری رضا، مجنون حسینی ناصر، نقدی بادی حسنعلی، مهدی زاده علی. تاثیر آماده سازی اسمزی بر جوانه زنی بذر گاوزبان (.Borago officinalis L) در راستای بهینه سازی تولید. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(3 (پیاپی 33)):216-222. Available from: https://sid.ir/paper/105618/fa

    IEEE: کپی

    مریم مکی زاده تفتی، رضا توکل افشاری، ناصر مجنون حسینی، حسنعلی نقدی بادی، و علی مهدی زاده، “تاثیر آماده سازی اسمزی بر جوانه زنی بذر گاوزبان (.Borago officinalis L) در راستای بهینه سازی تولید،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 3 (پیاپی 33)، pp. 216–222، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی