مقدمه: اکسیده شدن لیپوپروتئین با دانسیته کم(LDL) نقش کلیدی در پیشرفت آترواسکروز دارد. فلاونوئیدها ترکیبات فنلی هستند که به طور فراوانی در گیاهان وجود دارند و از طریق مصرف سبزیجات، میوه ها، چای و غیره به بدن می رسند و غلظت پلاسمایی آن بستگی به رژیم غذایی دارد. برای فلاونوئیدها خواص فارماکولوژیکی متعددی از جمله آنتی اکسیدنت، ضد لخته، جمع کننده رادیکالهای آزاد و ضد پراکسیداسیون لیپیدی دارند. دراین مطالعه توانایی اکسیده شدن LDL درحضور و غیاب فلاونوئیدهای خالص گیاهی (Naringin, Biochanin A, Apigenin, Quercetin, Genistein Morin) مورد بررسی قرار داده شد. روشها: غلظت ثابتی از LDL انتخاب گردید و به آن سولفات مس با غلظت نهایی 5μM اضافه شد. سپس میزان جذب نوری محصولات پراکسیداسیون لیپیدی در حضور و غیاب فلاونوئیدهای ذکر شده در زمان انکوباسیون در طول موج 234 نانومتر اندازه گیری گردید.نتایج: فلاونوئیدهای مورد آزمایش بطور معنی داری توانستند اکسیداسیون LDL را مهار کنند. Morin, Genistein و Naringin اثرات قویتری نسبت به Biochanin A و Apigenin از خود نشان دادند. Quercetin دردوزهای بالا خواص پراکسیدانی و در دوزهای پایین خواص آنتی اکسیدانی از خود نشان داد.بحث: فلاونوئیدهای ذکر شده از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند و از آنجایی که میوه جات و سبزیجات و رژیمهای حاوی سویا سرشار از فلاونوئیدهای مورد آزمایش هستند استفاده آنها می تواند در رژیم غذایی روزانه موجب کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله قلبی عروقی و آترواسکلروز گردد.