برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي تاثير مقدار و نوع حلال در ميزان استخراج صمغ گزانتان

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: قياسي فر شيوا*
 
 *گروه مهندسي علوم و صنايع غذايي، دانشگاه تبريز
 
عنوان همایش: همايش ملي بيوتكنولوژي جمهوري اسلامي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن بيوتكنولوژي ايران
زمان:  1384دوره 4
 
 
چکیده: 

امروزه صمغ گزانتان که از هتروپلي ساکاريدهاي باکتريايي مي باشد. عمدتا از کشت باکتري گزانتوموناس کامپستريس در محيط غذايي مناسب به صورت غوطه وري و يا هوادهي کافي به دست مي آيد. اين صمغ به طور گسترده در صنايع مختلف، بخصوص صنايع غذايي، داروسازي و صنايع نفت استفاده مي شود. تخمين زده مي شود تقاضا براي مصرف صمغ گزانتان، سالانه 5 تا 10 درصد افزايش يابد.
اين تحقيق مقدار و نوع حلال لازم در ميزان استخراج صمغ گزانتان از محيط کشت توليد بررسي گرديد. حلال هاي مورد استفاده، اتانلو و ايزوپروپيل الکل بودند که در نسبت هاي مختل يک دوم، يک سوم، يک، يک و نيم و دو برابر محيط کشت توليد استفاده شدند. نتايج حاصل از 1.5 برابر حلال ايزوپروپيل الکل و يا دو برابر اتانول بالاترين ميزان استخراج صمغ را نشان مي دهد.

 
کلید واژه: صمغ گزانتان، گزانتومومناس كامپستريس، ايزوپروپانل، اتانول، حلال
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 114   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی