برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تبديل گاز طبيعي به پروتئين خوراكي

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اسدي شاد بهاره*,وثوقي منوچهر
 
 *دانشكده مهندسي شيمي و نفت، دانشگاه صنعتي شريف
 
عنوان همایش: همايش ملي توسعه فناوري در صنعت نفت
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز دولتي و عمومي
حامی:  دفتر همکاری های فناوری ریاست چمهوری، پژوهشگاه صنعت نفت
زمان:  1383دوره 2
 
 
چکیده: 

بهره برداري از منابع گاز طبيعي به دليل ماهيت فيزيکي آن يعني دانسيته پايين نيازمند سرمايه گذاري سنگين است امري که باعث شده تا طي صد سال گذشته تحقيقات زيادي براي يافتن فنآوري هاي مختلف به منظور بهره برداري اقتصادي از گاز طبيعي انجام پذيرد. در حال حاضر يعني سال هاي آغازين قرن 21 ميلادي از فنآوري هاي "خط لوله"، "گاز طبيعي مايع شده" و "تبديل گاز طبيعي به محصولات پتروشيمي" به صورت گسترده و در مقياس تجاري براي استفاده از ذخاير گاز طبيعي استفاده ميشود.
يکي از روشهاي بهره برداري از منابع گاز طبيعي تبديل آن به مواد غذايي مورد نياز انسان و همچنين تغذيه دام و طيور و آبزيان است. طي اين فرآيند گاز طبيعي (عمدتا متان) قابل تبديل به پروتئين هاي پايه مواد غذايي برخي از حيوانات همچون ماهي، گربه و سگ و در عين حال پروتئين هاي قابل مصرف در مواد غذايي مصرفي انسان است. اولين واحد توليد پروتئين از گاز طبيعي در مقياس تجاري، در سال 1998 توسط شرکت Norferm درنروژ مورد بهره برداري قرار گرفت. توليد پروتئين از گاز طبيعي در اين واحد با استفاده از باكتريهاي "متانوتروف" انجام مي پذيرد.
با توجه به ذخاير عظيم گاز طبيعي ايران، دستيابي به فنآوري تبديل گاز به پروتئين و کاربرد آن مي تواند امري جذاب باشد. اين پروژه براي اولين بار در ايران بصورت عملي انجام شده است. بررسي و مطالعات آزمايشگاهي نشان داده است كه پروتئين توليدي تمام آمينواسيدهاي ضروري را در بر دارد، بعنوان مثال مقدار بالاي تريپتوفان كه ارزش بالايي در غذاي انواع خاصي از حيوانات دارد. در اين مقاله به بررسي دقيق اين فرآيند از جمله انتخاب ميكرو ارگانيسمهاي مناسب، بهينه سازي شرايط رشد، آناليز پروتئين و بازده توليد پرداخته شده است.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 290   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی