مشخصات مقاله

عنوان: 

تعيين مقدار مايكو توكسين داكسي نيوالنول در آرد قنادي

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: عبادالهي عليرضا,قاضي خوانساري محمود
 
 
 
عنوان همایش: همايش سم شناسي و مسموميت هاي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن سم شناسی ایران
زمان:  1383دوره 8
 
 
چکیده: 

آرد گندم فراورده آسيابي مهمي مي باشد كه از آن در تهيه رژيم غذايي نان، غذاي كودكان و در شيريني پزي زياد استفاده ميشود. مطالعات گذشته ما وجود يكي از مهمترين مايكو توكسينهاي غلات؛ داكسي نيوالنول (DON) را در آرد نانوايي ثابت كرده است. با توجه به اينكه آرد نول يكي از آردهايي است كه براي تهيه كيك و شيريني در كشور ما مصرف گسترده اي دارد؛ لذا اين مطالعه به منظور تعيين مقدار داكسي نيوالنول در اين نوع آرد انجام گرفت.
هشت نمونه يك كيلوگرمي از قسمتهاي مختلف سه كارخانه آرد در استان تهران گرفته شد. سپس نمونه هاي كه از يك دسته بودند با هم مخلوط شدند و به نمو نه هاي 100 گرمي و در نهايت 10 گرمي تقسيم شدند. عمل پالايش با استفاده از ستونهاي ايمنوافينيتي (DON Test column) و آناليز دستگاهي توسط HPLC مجهز به دتكتور UV و ستون C18 با استفاده از فاز حامل استو نيتريل – آب به نسبت 10.90 (V/V) بر روي تمامي نمو نه ها انجام شد. DON اندازه گيري شده در 0.25 گرم آرد در بيشترين و كمترين مقدارآن در اين نوع آرد به ترتيب 57.57 و 8.71 ميكروگرم بود. با توجه به بالاتر بودن مقدار متوسط DON بدست آمده ازحد استاندارد كه در برخي از كشورها براي آرد 1ppm در نظر ميگيرند و با در نظر داشتن مصرف بالاي اين نوع آرد در صنايع كيك و شيريني پزي؛ به نظر ميرسد احتمال خطر اين مايكو توكسين از اين طريق اين نوع رژيم غذايي وجود خواهد داشت.

 
كليد واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 174  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی