برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اندازه گيري مايكوتوكسين داكسي نيوانول در دو نوع آرد

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: عبادالهي عليرضا,قاضي خوانساري محمود,تاج بخش محمدرضا
 
 
 
عنوان همایش: همايش سم شناسي و مسموميت هاي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن سم شناسی ایران
زمان:  1383دوره 8
 
 
چکیده: 

داكسي نيوالنول (DON) يكي از مايكوتوكسينهاي مهم مي باشد كه توسط قارچهاي جنس فوزاريوم ايجاد مي شود. وجود اين مايكوتوكسين در سراسر دنيا بر روي غلات و فراورده هاي آسيابي مثل آرد گزارش شده است. مواردي از بيماري مايكوتوكسيكوزيس در اثر مصرف ناني كه آرد آن آلوده به اين مايكوتوكسين بوده است؛ وجود دارد. با توجه به اينکه آرد گندم فراورده اي است كه در رژيم پر مصرف نان اهميت بالايي دارد لذا اين مطالعه به منظور اندازه گيري DON در دو نوع آرد (ستاره و سبوس گرفته) كه از عمده ترين آرد جهت انواع نان مي باشد، انجام گرفت.
نمونه هاي يك كيلوگرمي از برخي از كارخانجات آرد استان تهران گرفته شد. نمونه ها به نمونهاي 100 گرمي و 10 گرمي تقسيم شدند. عمل استخراج با استفاده از ستونهاي ايمنوافينيتي (Immunoaffinity) صورت گرفت. آناليز دستگاهي توسط HPLC مجهز به دتكتور UV و ستون C18 با استفاده از فاز حامل استو نيتريل - آب به نسبت 10.90 (V/V) بر روي تمامي نمو نه ها انجام شد. DON در 22 نمونه از دو نوع آرد (ستاره و سبوس گرفته) آشكار شد. متوسط ميزان آلودگي در دو نوع آرد از حد مجاز DON در آرد كه براي برخي از كشورها (0.5-4 ppm) است، بيشتر بود. اختلاف معني داري از لحاظ آماري بين دو نوع آرد مشاهده نشد.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 158  
 


moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی