مشخصات مقاله

عنوان: 

عوامل موثر بر ضايعات خيار گلخانه اي در منطقه جيرفت و كهنوج

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: مومني داوود*
 
 *مركز تحقيقات كشاورزي جيرفت و كهنوج
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی: قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
 
چکیده: 

محدوديت خاك و آب از يك طرف و افزايش نياز به غذا به دليل افزايش جمعيت، دانشمندان را به سمت افزايش محصول در واحد سطح سوق داده است. استفاده از تكنولوژي هاي جديد، رقمهاي پرمحصول و مقاوم و ... در همين راستا بوده است. يكي از تكنيك هاي جديد كه از عمر آن در كشور ما كمتر از دو دهه مي گذرد كشت در محيط گلخانه است.
گلخانه محيط كشتي است كه در آن تغييرات دما، رطوبت و نور در محدوده مورد نياز گياه كنترل مي شود تا محصول مناسب از لحاظ كمي و كيفي توليد گردد. در كشت هاي گلخانه اي به دليل قرار گرفتن گياهان در يك محيط محدود، مسايل مربوط به تغذيه، آفات و بيماري ها از اهميت بيشتري برخوردار است و بعلاوه، هزينه اوليه آنها نيز به دليل ساخت سازه گلخانه بالاست.
جيرفت و كهنوج با داشتن اقليم آب و هوايي مناسب، با داشتن بيش از 1000 هكتار سطح زيركشت خيار گلخانه اي در سال 1383، مقام اول توليد را در كشور داشته است كه مسلما با شناخت عوامل تاثيرگذار بر تلفات خيار در مراحل مختلف توليد و جلوگيري كردن از بروز آن، ميتوان به افزايش توليد محصول سالم و ايمن براي مصرف در داخل كشور و سپس به صادرات آن انديشيد.
در اين مقاله، ضمن پرداختن به عوامل موثر بر بروز ضايعات خيار گلخانه اي در منطقه جيرفت و كهنوج، پيشنهاداتي در راستاي كاستن از اين عوامل و توليد محصول سالم و با كيفيت تر ارايه گرديده است.

 
كليد واژه: خيار گلخانه اي، ضايعات
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 159   pdf-file
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی