مشخصات مقاله

عنوان: 

استفاده از خرماي ضايعاتي در تغذيه دام

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: عسكري فيروز*
 
 *مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي هرمزگان
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی: قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
 
چکیده: 

خرماي ضايعاتي يك ماده غذايي با ارزش است كه در مناطق جنوبي كشور به مقدار زيادي حاصل و در تغذيه انواع دام ها استفاده مي شود. بنابراين شناخت مواد مغذي و ارزش غذايي آن از اهميت بالايي برخوردار است. در اين مطالعه تعداد 24 نمونه مورد تجزيه ترکيبات شيميايي قرار گرفت. ميانگين تجزيه شيميايي نمونه هاي مورد آزمايش نشان داد که ميزان ماده خشك، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، ADF، عصاره عاري از ازت، كلسيم، فسفر و انرژي خام خرماي استان هرمزگان بترتيب برابر 4/85، 48/3، 84/0، 43/9، 58/26، 05/83، 16/0، 077/0 درصد و 4191 كالري در گرم ماده خشك مي باشد. نمونه هاي ياد شده در قالب يک طرح کاملا تصادفي بوسيله 12 راس بز نر اخته شده نژاد سياه مويي مورد تغذيه قرار گرفت. قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي، پروتئين خام، الياف خام، ADF، عصاره عاري از ازت و انرژي خام بترتيب در خرماي منطقه ميناب برابر 62/66، 5/69، 82/27، 05/31، 84/27، 66/86 درصد و 58/2 مگاكالري در كيلوگرم و خرماي منطقه رودان برابر 64/59، 81/63، 34/18، 33/27، 46/21، 59/81 درصد و 3/2 مگاكالري دركيلوگرم و خرماي منطقه فين برابر 98/60، 82/64، 99/21، 49/28، 81/19، 99/79 درصد و 3/2 مگاكالري در كيلوگرم ماده خشك انرژي قابل هضم اندازه گيري شد. در ميزان مصرف اختياري خرماي سه منطقه مورد مطالعه اختلاف معنيداري وجود نداشت (5%<P).

 
كليد واژه: خرماي ضايعاتي، قابليت هضم، تركيبات شيميايي، تغذيه دام
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 150   pdf-file
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی