برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی امکان تولید اسید سیتریک از تفاله خرما با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: نيك خواه ممان مهدي*,مظاهري اسدي مهناز
 
 *پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
چکیده: 

در اين تحقيق امكان توليد اسيدسيتريك ازتفاله حاصل از شيره خرما با استفاده از سويه آسپرژيلوس نايجر (*PTCC 5010) مورد بررسي قرار گرفت. در ابتدا نمونه هايي از تفاله خشك شده خرما از يك واحد توليدي شيره و سركه خرما تهيه شد و ترکيب شيميايي آنها از نظر مقدار پروتئين، قند، رطوبت و خاکستر مورد آناليز قرار گرفت. در ادامه برخي از عوامل مهم در فرايند تخمير بستر جامد بر روي پودر تفاله خرما (37% قند) مورد مطالعه قرار گرفت.
براي به دست اوردن ميزان تلقيح مناسب درصدهاي مختلف تلقيح از محيط پيش کشت (حاوي 8 10*2 اسپور ) به محيط کشت اصلي بررسي شد. که با توجه به راندمان توليد اسيد سيتريک ميزان تلقيح 8 تا 10 درصد (معادل 300-250 پلت) براي تفاله خرما تعيين گرديد. تيمارسازي اوليه پودر تفاله خرما با فروسيانيد پتاسيم انجام شد که بهترين نتيجه در محدوده غلظت 25/0تا 75/0 گرم به ازاي هر كيلوگرم از تفاله به دست آمد. آزمايشات براي تعيين pH اپيتيم نشان داد که تفاله خرما در محدوده بين 4/4 تا 5/5 بالاترين راندمان توليد اسيدسيتريک را داراست.
در ادامه براي بالا بردن راندمان توليد توليد اسيدسيتريک اثر متانول نيز مورد بررسي قرار گرفت که در تفاله خرما در سطح 4 درصد (حجم به وزن) بهترين نتايج مشاهده گرديد با توجه به داده هاي حاصل از آزمايشات بهينه سازي ماگزيمم توليد اسيدسيتريک در يک دوره تخمير 8 روزه، 4/156 گرم به ازاي هر کيلوگرم تفاله به دست آمد. راندمان توليد نيز بر حسب مقدار قند مصرفي 5/81 درصد تعيين شد.

 
کلید واژه: اسيد سيتريک، تخمير بستر جامد، ضايعات خرما، تفاله خرما
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 343   pdf-file
 











آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی