مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر استفاده از آرد جو دوسر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: شاهدي باغ خندان محمد,فضيلتي محمد
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

با توجه به اثر فيبرهاي رژيمي مخصوصا فيبرهاي موجود در يولاف بر سلامت تغذيه انسان اثر نان تهيه شده از آرد يولاف و آرد گندم بر کاهش قند، کلسترول، تري کليسريد، HDL و LDL خون 21 نفر از افرادي که داراي قند و کلسترول و يا تري کليسيريد بيشتر از معمول بودند مورد ارزيابي قرار گرفت. براي تهيه نان يولاف و گندم از آرد کامل يولاف رقم کانادايي کاليبر (Calibre) به نسبت 25 درصد و آرد گندم رقم روشن با درجه استخراج 78 درصد به نسبت 75 درصد استفاده شد. براي آماده سازي آرد يولاف، يولاف پوست گيري نشده به مدت 20 دقيقه در دماي 75oC حرارت داده شد تا عمل پوست گيري راحت تر صورت گيرد. پس از عمل پوستگيري عمل آنزيم بري يولاف در دماي 100oC به مدت يک ساعت صورت گرفت. عمل آنزيم بري براي جلوگيري از تلخ شدن آرد يولاف انجام شد. يولاف پوست گيري شده توسط آسياب چکشي آسياب شده و آرد کامل يولاف براي توليد نان مورد استفاده قرار گرفت. نان توليد شده بمدت 15 روز هر روز سه وعده و هر وعده 150 گرم بجاي مصرف نان معمول در جيره غذايي 21 نفر از داوطلبان مصرف نان يولاف قرار گرفت. نمونه خون داوطلبان قبل از مصرف نان، پس از 10 روز و پس از 15 روز از مصرف نان گرفته شد و خصوصيات قند ناشتا، کلسترول، تري گليسريد، LDL, HDL تعيين گرديد. نتايج بدست آمده تجزيه و تحليل آماري شد. نتايج نشان داد که مصرف نان يولاف (25 درصد آرد کامل يولاف و 75 درصد آرد 87 درصد استحصال گندم) موجب کاهش قند، کلسترول، HDL, LDL خون مصرف کنندگان نان شده است و اختلاف معني داري در سطح يک درصد بين اين خصوصيات خون قبل از مصرف و پس از 15 روز مصرف نان وجود داشت. نتايج نشان داد که مصرف نان يولاف اثر معني دار از نظر آماري بر مقدار تري گليسيريد خون افراد مصرف کننده نداشته است. البته مقدار تري گليسريد خون اين افراد پس از مصرف نان کمتر از قبل از مصرف آن بود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 62  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی