مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثر دماي آب مصرفي روي تعريق ناشي از نوشيدن

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: علي پور محمدرضا*,خامنه سعيد,آذرفرين مريم,احمدي اصل ناصر,حسينلو عبداله,دانشجو نويده
 
 *گروه فيزيولوژي، دانشگاه علوم پزشکي تبريز
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

تعريق ناشي از نوشيدن حقيقت شناخته شده اي است. با وجود اين، اثر دماي آب مصرفي روي اين پاسخ هنوز مورد مطالعه کافي قرار نگرفته است، که هدف تحقيق حاضر مي باشد. بعد از 4 ساعت خودداري از نوشيدن، 6 نفر دانشجوي داوطلب مذکر سالم (6/0±7/23 سال سن، 7/5±7/80 کيلوگرم وزن و 2±181 سانتي متر قد) در يک اتاق با دماي 40 - 38 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي کمتر از 30 درصد بمدت 2 ساعت به فعاليت ورزشي ملايم پرداختند. بدين ترتيب با از دادن 2/1 ± 3/24 ميلي ليتر بر کيلوگرم وزن بدن بوسيله تعريق و تهويه دهيدراته شدند. سپس به آنها اجازه داده شد آب با دماهاي مختلف 5، 16، 26 و 58 درجه سانتي گراد در چهار روز مختلف بنوشند. جهت تخمين اسمولاريته پلاسما قبل و بعد از در معرض قرار گرفتن با گرما، سديم سرم اندازه گيري شد. ميزان تعريق از ناحيه پيشاني بمدت 3 دقيقه قبل و بعد از نوشيدن تا دقيقه هيجدهم اندازه گيري گرديد. غلظت متوسط سديم پلاسما از مقدار پايه 144.9±0.5 meq/l به 148.4±0.6 meq/l بدنبال دهيدراتاسيون افزايش يافت (p<0.001)، که اين افزايش بترتيب در آب هاي مصرفي با دماهاي 26، 16، 58 و 5 بوده است (5 بيشترين و 26 کمترين). اين نتايج بيان مي کند که فعاليت ترمورسپتورهاي اوروفارنژيال در تعريق ناشي از نوشيدن نقش مهمي ايفا کرده و بالاترين پاسخ تعريق در دماهاي آب مصرفي 5 و 58 درجه سانتي گراد در مقايسه با 16 و 26 درجه سانتي گراد ايجاد مي گردد.

 
كليد واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 43  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی