برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي وضعيت دريافت ريز مغذي هاي آنتي اکسيدان در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: شيرين زاده مريم*,شاكرحسيني راهبه
 
 *انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور، دانشکده علوم تغذيه و صنايع غذايي شهيد بهشتي، تهران، ايران
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2، استرس اکسيداتيو به علت توليد راديکالهاي آزاد اکسيژن و هيدروپراکسيدها افزايش مي يابد. افزايش خطر بيماريهاي قلبي- عروقي در ديابت به واسطه قند خون بالا، مقاومت انسولين و آترواسکلروز است و اين اختلالات از عوامل پيدايش راديکالهاي آزاد مي باشند. از جمله سيستمهاي دفاعي بدن در برابر راديکالهاي آزاد دريافت ريز مغذيهاي آنتي اکسيدان از رژيم غذايي است. مطالعه حاضر به بررسي دريافت اين ريزمغذيها از طريق رژيم غذايي و مقايسه آن با RDA در يک نمونه از بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 پرداخته است.
مواد و روشها: 57 نفر از بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 (34 مرد و 23 زن) در دامنه سني 65-35 سال براي شرکت در مطالعه انتخاب شدند. ارزيابي تن سنجي شامل قد، وزن و
BMI از تمام بيماران در طول يکماه مطالعه، در 2نوبت (در شروع و پايان) و ارزيابي مصرف مواد غذايي شامل دريافت روزانه ويتامينهاي A، بتاکاروتن، E، C و سلنيوم با استفاده از پرسشنامه يادآمد 24 ساعت خوراک در 4 نوبت غيرمتوالي در طول مطالعه اندازه گيري و بررسي شد.
يافته ها: ميانگين و انحراف معيار دريافت روزانه ويتامين
863 ± 862 (RE) A، بتاکاروتن 764 ± 843 (RE)، ويتامين 65.7 ± 73.3 (mg) C، ويتامين 3.40 ± 1.88 (mg) E، و سلنيوم 54.2 ± 17.7 (Mcg) بود. ميانگين مقادير دريافتي ويتامين A، E، C و سلنيوم به ترتيب حدودا 78%، 20%، 92% و 96% از RDA (مقادير مجاز خوراکي توصيه شده) را تامين مي کرد. ويتامين E دريافتي تمام بيماران کمتر از RDA بود. بيش از 50% افراد دريافت ويتامين A و C کمتر از RDA داشتند. در مورد سلنيوم نيز 4/40% از بيماران دريافت مطابق با RDA داشتند و دريافت سايرين کمتر از RDA بود.
نتيجه گيري: کمبود دريافت آنتي اکسيدانها در بيماران مبتلا به ديابت نشان مي دهد که غذاي مصرفي آنها تامين کننده نيازهاي روزانه آنها مطابق با توصيه هاي
RDA نيست. بنظر مي رسد نياز به آموزش بيماران جهت افزايش آگاهي و بهبود نگرش و عملکرد آنها در مورد غذاي مصرفي روزانه شان وجود داشته باشد.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 104  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی