مشخصات مقاله

عنوان: 

اندازه گيري مقادير آترازين و آميترين در شكر توليد شده كارخانه اميركبير واقع در شهر اهواز

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: همتي علي اصغر,نظري زهرا,اشتري نژاد آزاده,طاهرخاني كوروش
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: آترازين و آميترين از علف كش هاي انتخابي مصرفي در مزارع نيشكر بوده و در بسياري از منابع، بعنوان سرطانزاهاي احتمالي براي انسان طبقه بندي شده اند. بنابراين، اندازه گيري آنها جهت كنترل مواد غذايي امري ضروري است.
روشها: براي دستيابي به اين هدف، 30 نمونه شكر از كارخانه اميركبير واقع در شهر اهواز جمع آوري شد. 20 گرم از هر نمونه در 50 ميلي ليتر آب ديونيزه حل و بعد از تنظيم
pH آن بر روي 2 و اضافه كردن 5 گرم كلريد سديم به منظور افزايش قدرت يوني، خوب مخلوط گرديدند. ستون استخراج فاز جامد (SPE) با عبور 10 ميلي ليتر متانول و 10 ميلي ليتر آب آماده سازي و نمونه هموژنيزه شده با سرعت 3 ml/min تحت خلا از روي آن عبور داده شد. 5 ml آب براي حذف ناخالصي ها از ستون SPE عبور داده و دور ريخته شد. آنگاه ستون به مدت 5 دقيقه تحت خلا خشك و آترازين و آميترين باند شده به ماده جاذب آن توسط ميلي ليتر متانول جداسازي و سپس متانول توسط گاز ازت تبخير و باقيمانده در 5/0 ميلي ليتر فاز متحرك حل گرديد و مقادير آترازين و آميترين آن به كمك دستگاه HPLC با استفاده از ستون C18، دتكتور مريي-ماوراء بنفش در طول موج 230 نانومتر، فاز متحرك مخلوط متانول و آب (60 به 40) و pH=4.6 (توسط اسيد فسفوريك) و سرعت جريان 0.8 ml/min، آناليز شدند.
نتايج: ميانگين غلظت آترازين و آميترين در نمونه هاي شكر بررسي شده به ترتيب 1921/0 و 5559/0 بود.
نتيجه گيري: نتايج نشان داد كه همه نمونه هاي شكر بررسي شده آلوده به آترازين و آميترين بودند
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 63  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی