مشخصات مقاله

عنوان: 

اثرات محافظتي مصرف كوتاه مدت عسل طبيعي بر روي انفاركت سايز ناشي از ايسكمي- رپرفيوژن

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نجفي مسلم,اعتراف اسكويي طاهره,رفيع فرزانه,مهدي زاده اقدم الناز
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: تاكنون پيرامون نقش محافظتي عسل طبيعي در آسيبهاي ناشي از ايسكمي- رپرفيوژن به ويژه انفاركت سايز مطالعه اي انجام نشده است لذا، اثرات مصرف كوتاه مدت عسل بر روي انفاركت سايز قلب ايزوله رت بررسي شد.
روشها: قلب ايزوله شده رتها به 3 گروه 6 عددي تقسيم شده و به اتصال به دستگاه لانگندورف با محلول كربس تحت فشار ثابت تغذيه شدند. گروه كنترل در طي استابيليزاسيون، 30 دقيقه ايسكمي ناحيه اي و 120 دقيقه رپرفيوژن، محلول كربس معمولي دريافت داشت ولي در گروههاي تست، از 10 دقيقه قبل از ايسكمي تا 10 دقيقه بعد، محلول كربس حاوي عسل طبيعي (غلظتهاي 5/0 و 1 درصد) به قلب پرفيوژن شد. سپس قلبهاي ايزوله با اوانس بلو رنگ آميزي شده و بدنبال انكوباسيون با محلول 1 درصد
TTC و فيكس گرديدن در فرمالين، انفاركت سايز با روش پلانيمتري كامپيوتري اندازه گيري شد.
نتايج: پرفيوژن كوتاه مدت عسل طبيعي موجب كاهش معني داري در انفاركت سايز قلب ايزوله گروههاي تست در مقايسه با كنترل گرديد. انفارکت سايزدر گروه كنترل
46.3±2.9 درصد بود ولي با مصرف عسل 5/0 و 1درصد، به ترتيب به (P<0.001) 17.9±5 و 22.6±7 درصد كاهش يافت (P<0.001). مقايسه درصد كاهش انفاركت سايز بين گروههاي تست با يكديگر تفاوت معني داري نشان نداد (P<0.05). وسعت ناحيه در معرض خطر در گروههاي تست و كنترل نيز فاقد تفاوت آماري بود.
نتيجه گيري: احتمالا تركيبات آنتي اكسيدان موجود در عسل نظير اسيدهاي آلي غير حلقوي و آنتي اكسيدان هاي فنلي نقش مهمي در پيشگيري از آسيب هاي ناشي از ايسكمي- رپرفيوژن از جمله انفاركت سايز دارند
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 32  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی