مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثر آشاميدن آب گريپ فروت معمولي و قرمز بر فشار خون، ضربان قلب و ميزان پالايش كلافي و حجم ادرار 24 ساعته افراد داوطلب سالم

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: رضواني پور مظفر,نصري محمد,قطبي راوندي پيام
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

در اين مطالعه اثرات آب گريپ فروت معمولي و قرمز بر روي فشار خون، ضربان قلب، حجم ادرار و ميزان پالايش كلافي (GFR) بصورت يك مطالعه متقاطع (Cross-over study) در افراد مذكر سالم داوطلب با آب مقايسه مي گردد. ميانگين فشار خون 5/2-2 ساعت پس از نوشيدن آب گريپ فروت كمتر از آب بود. اما اين تفاوتها معني دار نبودند. ميانگين ضربان قلب فقط در گروه آب گريپ فروت معمولي بطور معني داري بيش از گروه آب بود. حجم ادرار 24 ساعته در گروههاي آب گريپ فروت بطور معني داري كمتر اما GFR بطور معني داري بيشتر از گروه آب بود. تمام اختلاف ميانگين هاي فشار خون و حجم ادرار ناشي از آب گريپ فروت معمولي بيش از آب گريپ فروت قرمز اما GFR در اين گروه كمتر از گريپ فروت قرمز بود. بر اساس نتايج فوق مي توان اينگونه استنباط كرد كه 5/2-2 ساعت پس از نوشيدن آب گريپ فروت حداكثر اثرات آن بروز مي كند و با نوشيدن يك ليوان آب گريپ فروت در افراد سالم خطر افت فشار خون وجود ندارد. از آنجاييكه اثرات ضد ادراري (آنتي ديورتيك) آب گريپ فروت و افزايش GFR هم زمان مشاهده شد، بنابراين اثرات افت فشار خون ملايم ناشي از اثرات ديورتيك آن نبوده و احتمالا به علت كاهش مقاومت عروق مي باشد.

 
كليد واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 166  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی