مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي پوتنسي عصاره پنج گونه نعناع در به دام انداختن راديكال هاي آزاد

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نيك آور بهمن,علي نقي آزاده,مجاب فراز,كمالي نژاد محمد
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: در حال حاضر ثابت شده است راديكال هاي آزاد بويژه راديكال هاي آزاد اكسيژن نقش مهمي در بروز و پيشرفت ضايعات مولكولي و صدمات سلولي دارند. راديكال هاي آزاد را در بروز سرطان ها، مولتيپل اسكلروز، بيماري هاي پاركينسون و آلزايمر، ديابت و غيره دخيل مي دانند، از همين رو مطالعات گسترده و متعددي به منظور دستيابي به تركيبات آنتي اكسيداني كه بتواند در سلول ها به عنوان به دام اندازه راديكال هاي آزاد عمل كند صورت گرفته است و همچنان نيز در حال انجام است و لذا علاقه فزاينده اي جهت بررسي اثرات آنتي اكسيداني و ضد راديكالي مواد طبيعي بويژه تركيبات گياهي در ميان محققين وجود دارد. گياهان جنس نعناع از جمله گياهان كاملا شناخته شده و بسيار متداول در جوامع مختلف هستند كه به عنوان چاي، ادويه و چاشني و يا داروي گياهي جهت درمان دردهاي معده (به عنوان ضد نفخ، هضم كننده غذا و ضد اسپاسم)، دردهاي روماتيسمي و ساير دردها و شرايط التهابي به صورت گسترده به كار مي روند. هدف از مطالعه حاضر بررسي پوتنسي به دام انداختن راديكال هاي آزاد توسط عصاره اتانولي پنج گونه نعناع شامل M. longifolia, M. piperita, M. pulegium, M. spicata, M. rotundifolia  با استفاده از راديكال هاي DPPH و ABTS بود.
روش ها: ارزيابي پوتنسي عصاره ها در به دام انداختن راديكال هاي آزاد
DPPH و ABTS به صورت ويترو و از طريق سنجش كمي و اسپكتروفتومتريك آنها انجام پذيرفت و از فلاونوئيد روتين به عنوان كنترل مثبت استفاده گرديد. اين پوتنسي براي هر عصاره از روي منحني دوز- پاسخ و تعيين ميزان IC50 محاسبه گرديد و نتايج حاصل به روش آناليز واريانس يك طرفه آناليز گرديد.
نتايج: تمام عصاره هاي مورد بررسي در هر دو متد فعاليت ضد راديكالي از خود نشان دادند. در سيستم
DPPH فعال ترين عصاره M. piperita با IC50 = 13.32 µg/ml (IC50 = 12.12-14.64 µg/ml) به هر حال تمام عصاره ها و هم چنين روتين (به عنوان كنترل مثبت) داراي فعاليت ضد راديكالي پاييني در سيستم ABTS بودند.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان مي دهد، برخي از گونه هاي جنس نعناع بويژه
M. piperita قادر هستند در برابر حملات راديكال هاي آزاد به سيستم هاي بيولوژيك از آنها محافظت نمايند و مي توانند به عنوان منابع طبيعي غني از نظر وجود تركيبات به دام اندازنده راديكال هاي آزاد مورد بررسي قرار گيرند.

 
كليد واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 87  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی