برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر ضد هليكوباكتر پيلوري عصاره هاي آبي و متانولي زيره سبز (.Cuminum cyminum L) در شرايط آزمايشگاهي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نخعي مقدم محبوبه,خواجه كرم الديني مهرانگيز,رمضاني محمد,نخعي مقدم مرضيه
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: زيره سبز از گياهان دارويي بومي ايران است که مصرف آن در طب سنتي به عنوان مقوي معده، رفع ترشي غذا و نفخ ناشي از سوء هضم کاربرد دارد. در مطالعه حاضر اثر عصاره هاي متانولي و آبي اين گياه عليه 45 سويه هليکوباکتر پيلوري، شايع ترين عامل عفونت باکتريايي گوارشي در سراسر دنيا، بررسي شد.
روش ها: عصاره گيري ميوه گياه با روش پرکولاسيون انجام گرفت. آزمايشات مهاري با استفاده از ديسک هاي حاوي
2 mg عصاره، در محيط مولرهينتون آگار حاوي امولسيون زرده تخم مرغ EYE (آگار) در کنار ديسک آموکسي سيلين (25 µg) انجام گرفت. حداقل غلظت ممانعت كننده از رشد (MIC) عصاره با روش رقت در آگار تعيين گرديد. وجود ساپونين بعد از استخراج با 1- بوتانل و رسوب ساپونين ها با افزودن اتر و ايجاد کف پايدار بررسي گرديد.
يافته ها: فعاليت عصاره متانولي زيره سبز
(mm0/2 90/14) عليه هليكوباكتر پيلوري به طور معني داري بيشتر از عصاره آبي (mm3/2 79/8) آن بود MIC .(P<0.001) و MBC (حداقل غلظت كشنده باكتري) عصاره متانولي زيره سبز 691 µg/ml بدست آمد. عصاره متانولي، فعاليت ضد باكتريايي خود را بعد از اتوکلاو 121oC) به مدت 20 دقيقه) حفظ کرد. در بررسي فيتوشيميايي اوليه، وجود ساپونين در زيره سبز مشخص گرديد.
نتيجه گيري: عصاره متانولي زيره سبز در شرايط
in vitro فعاليت ضد هليكوباكتر پيلوري داشت که بخشي از فعاليت آن مي تواند مربوط به وجود ساپونين در آن باشد. با توجه به مرسوم بودن مصرف آن در طب سنتي و طبيعي بودن آن، تحقيق در مورد تخليص و جداسازي مواد موثره عصاره و اثر آن در شرايط in vivo توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 97  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی