برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي خواص آنتي باکتريال عصاره گياه اسطوخودوس (angustifulia lavendula) بر روي باکتريهاي عامل عفونت هاي ادراري و روده اي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: ملك جعفريان معصومه*,آيت الهي حسين,يزدي نژاد سميه,بخشي تكتم
 
 *گروه علوم آزمايشگاهي، دانشگاه علوم پزشکي مشهد
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: لاواندولا يک گونه مديترانه اي است که اين گياه در ايران نمي رويد ولي براي استفاده زينتي وارد ميشود. اثرات درماني بسياري در کتب درماني براي آن ذکر شده است، مانند درمان بيماريهاي عفوني، سياه سرفه، برونشيت اوليگوري، اسهال، حصبه، ورم مثانه، ترشحات سفيد زنانه و... .
هدف: در اين تحقيق خواص آنتي باکتريال گياه لاواندولا برروي باکتريهاي استاندارد شامل
اشرشياکلي (1330)، سالمونلا تيفي (1108)، کلبسيلا (1053)، پسودوموناس آئروژنزا (740)، استافيلوکوک اورئوس (27737) و کانديدا آلبيکنس (7205) بررسي گرديد.
روش ها: از ساقه و برگ و گل گياه سه نوع عصاره آبي، متانولي و اتيل استاتي ساقه گرفته شد. و اثرات ضدميکروبي آنها بر روي باکتريهاي مذکور بررسي شد. سپس با استفاده از
T.T.C و پس از انجام ساب کالچر بر روي محيط بلاد آگار، MIC و MBC اجزاي مختلف گياه برروي هر باکتري تعيين گرديد.
نتايج: در اين تحقيق موثرترين قسمت گياه به لحاظ ممانعت از رشد باکتريها بدين ترتيب مشخص گرديد: بيشترين اثرات ضدميکروبي گياه بر روي سالمونلا و پسودوموناس توسط عصاره آبي برگ (درحداکثر رقت
(5.2 mg/ml، استافيلوکوک توسط عصاره متانولي و آبي ساقه (در حداکثر رقت (25.1 mg/ml، کلبسيلا توسط عصاره اتيل استاتي ساقه و برگ گياه (در حداکثر رقت (5 mg/ml، اشرشياکلي توسط عصاره اتيل استاتي گل (در حداکثر رقت (10 mg/ml، کانديدا توسط عصاره آبي ساقه و برگ گياه اعمال شد.
نتيجه گيري: عصاره هاي اين گياه کانديداي مناسبي براي بررسي ها و آزمايشات تکميلي جهت جداسازي ترکيبات فعال موجود در عصاره ها براي دستيابي به داروهاي موثر ضد ميکروبي مي باشد
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 514  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی