مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثير عصاره گشنيز از طريق شير مادر بر روند يادگيري و تثبيت حافظه در موشهاي سوري جوان

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: زرگر نتاجي سيدصادق,زنگوري وحيد,ذاكر عباسيان مريم,مقدم نيا علي اكبر
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: در طب سنتي اشاراتي به اثرات آرام بخشي و ضد اضطرابي گشنيز Coriander(Coriandrum sativum) شده است. اين مطالعه در صدد آنست که اثرات گشنيز را در يادگيري موشهاي جواني که در دوران شيرخوارگي، مادرانشان دوزهاي مکرر عصاره گشنيز دريافت کردند، بررسي ميکند.
روش: در اين مطالعه ابتدا از موشهاي آماده زايمان استفاده گرديد. پس از زايمان مادران از روز اول زايمان تا روز بيست و پنجم بعد از آن، هر پنج روز يک دوز
200 mg/kg از عصاره روغني گشنيز دريافت نمودند. سپس موشهاي جوان از مادران جدا شده و جداگانه تا رسيدن به وزن مطلوب در آزمايشگاه نگهداري شدند. براي يادگيري از دستگاه step-through passive avoidance با سه دوره شوک (2، 4 و 8 ثانيه) استفاده شد. سپس يک ساعت، 24 ساعت و يک هفته پس از شوک، موشها از نظر recall ارزيابي شده و داده ها بصورت ثبت ثانيه هاي توقف در محفظه مربوطه جمع آوري شدند. زمان حداکثر اقامت 300 ثانيه در نظر گرفته شد.
يافته ها: در ساعت اول پس از شوک، يادگيري موشهاي گروه سالين در تمام شوکها بيشتر از عصاره بود
(p<0.001)، اما در ساعت 24 و هفته اول پس از شوک در تمامي درجات، يادگيري نسبي گروه گشنيز بيشتر بود. مقايسه بين سه دوره شوک در گروه گشنيز نشان داد که تفاوت داده ها فقط در شوک 4 ثانيه معني دار است (p=0.013).
نتيجه گيري: بجز فراموشي در تست
recall يک ساعت پس از شوک (کوتاه مدت) در گروه گشنيز، در بقيه مقاطع موشهاي جوان دريافت کننده عصاره گشنيز از طريق مادران شيرده يادگيري بهتري نسبت به گروه سالين نشان دادند.

 

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 44  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی