برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مقايسه اثر رژيم غذايي حاوي روغن ماهي، با رژيم داراي الگوي چربي مصرفي ايراني و رژيم استاندارد بر شاخص هاي بارداري، و رشد و تکامل عصبي در موش صحرايي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: محمدشيرازي مينو,ثابت كسايي معصومه,طالبان فروغ اعظم,ابدي ع.,وفا منيژه
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

هدف: هدف از مطالعه حاضر ارزيابي اثر روغن ماهي از ابتداي دوران جنيني تا زمان بلوغ بر شاخصهاي بارداري، و رشد فيزيکي و مراحل تکامل عصبي نوزاد موش صحرايي است.
مواد و روشها: 30 سر موش صحرايي ماده در دوران بارداري و شيردهي با سه نوع رژيم غذايي تغذيه شدند: رژيم استاندارد (داراي روغن سويا)، رژيم غذايي داراي روغن ماهي و رژيم داراي مخلوط چند روغن با الگوي چربي دريافتي در رژيم غذايي ايراني. موشهاي صحرايي متولد شده نيز پس از از شيرگيري با همان رژيم غذايي مادر تغذيه شدند. شاخصهاي بارداري در موشهاي مادر، و شاخصهاي رشد و تکامل در موشهاي متولد شده ارزيابي شد. ميانگين مقادير بدست آمده با نرم افزار
SPSS و از طريق آزمون ANOVA مقايسه گرديد.
يافته ها: شاخصهاي تکامل عصبي (خزيدن و طبيعي شدن وضعيت بدن) در نوزادان حيوانات تغذيه شده با روغن سويا بطور متوسط دو روز زودتر و شاخصهاي تکامل فيزيکي (رويش موهاي بدن، باز شدن مجراي گوشها و باز شدن کامل چشمها) در نوزادان حيوانات تغذيه شده با روغن ماهي بطور متوسط يک روز زودتر بروز کرد. ساير شاخصها ميان سه گروه مشابه بود.
نتيجه گيري: از آنجا که روغن سويا داراي پيشساز اسيدهاي چرب امگا-3 و امگا-6 است و مغز در دوران تکامل به هر دوي آنها نياز دارد، مي توان بروز سريعتر شاخصهاي تکامل عصبي را به اين ويژگي روغن سويا نسبت داد. از سوي ديگر احتمالا روغن ماهي به علت دارا بودن مقادير فراوان اسيدهاي چرب امگا-3 و بهبود خونرساني جفتي، باعث بهبود تکامل فيزيکي نوزاد حيوانات گرديده است
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 92  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی