مشخصات مقاله

عنوان: 

نگرشي بر بقاياي آنتي بيوتيك ها در فرآورده هاي غذايي با منشا حيواني و خطرات بهداشت عمومي ناشي از آنها

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: فقيهي سيدمحمد*
 
 *گروه فارماكولوژي، دانشگاه تهران
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

آنتيبيوتيكها غالبا براي درمان بيماريهاي دامي بكار ميروند. همچنين در مقادير تحت درماني براي افزايش رشد و وزن و پيشگيري از بيماريها مصرف ميشوند. لذا مصرف بيرويه اين داروها ميتواند نه تنها معضلاتي در درمان بيماريهاي دامي ايجاد نمايد بلكه بهداشت عمومي را نيز ميتواند به مخاطره اندازد. رعايت زمانهاي قطع دارو براي كاهش و يا ناپديد شدن بقاياي دارويي در فرآوردههاي حيواني (گوشت، شير و تخم مرغ) كه به عنوان مواد غذايي در انسان مصرف ميشوند، ضروري است. غلظتهاي بقاياي دارويي بطور قابل توجهي از بافتي به بافت ديگر متفاوت بوده و معمولا بيشتر در بافتهاي ذخيرهاي مانند چربي بدن يا در اعضايي كه فعالانه در متابوليسم و دفع دارو نقش دارند، مشاهده ميشود. به عنوان مثال، بقاياي دارويي ممكن است در بيشترين ميزان، در چربي بدن، كبد يا كليه ها وجود داشته باشد. وجود بقاياي آنتيبيوتيكها در فرآورده هاي غذايي ممكن است موجب بوجود آمدن مقاومت باكتريايي و همچنين بروز واكنشهاي ازدياد حساسيت شود كه موضوع مقاومت باكتريايي خود ميتواند مشكلاتي را در درمان بيماريهاي انساني و دامي ايجاد نمايد.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 34  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی