مشخصات مقاله

عنوان: 

مقايسه تاثير پودر سير پخته و سير خام بر روي کاهش ميزان قند خون در ديابت تجربي ايجاد شده توسط داروي Streptozotocin در موش

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: هاشم نيا محمد*,مهجور اميراشكان
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي واحد کازرون، دانشکده دامپزشکي
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: سير داراي تاريخچه طولاني در علم پزشکي است و داراي خصوصيات ضد ميکروبي، ضد سرطان و ضد ديابت ميباشد. به نظر ميرسد ترکيبات سولفور دار شامل آليسين، ماده موثر اين گياه مي باشد.
هدف: در اين تحقيق اثر سير خام و سير پخته بر قند خون در موشهاي ديابتي شده توسط داروي Streptozotocin
مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش کار: در اين تحقيق 40 سر موش صحرايي ماده (180-200 گرم) به 4 گروه ده تايي تقسيم شدند. در 3 گروه القاي ديابت با استفاده از
داروي 50 mg/kg) Streptozotocin وزن بدن بصورت (IP صورت گرفت و گروه چهارم بعنوان کنترل منفي در نظر گرفته شد. گروه اول و دوم به ترتيب با سير خام و سير پخته به ميزان 10درصد وزن بدن و مخلوط شده با غذاي عادي بصورت روزانه تغذيه شدند، گروه سوم (کنترل مثبت) و چهارم غذاي معمولي دريافت کردند. ميزان قند خون تمام گروهها روزانه (پس از 10 ساعت محروميت از غذا) با استفاده از دستگاه گلوکومتر و به مدت 2 هفته اندازه گيري شد و در روز آخر پانکراس و کبد موشها جهت مطالعات هيستوپاتولوژي برداشته شدند. اطلاعات بدست آمده با روش ANOVA مورد ارزيابي قرار گرفتند.
نتايج: نتايج نشان دادند که سير ميزان قند خون را در 2 گروه اول در مقايسه با گروه کنترل مثبت بطور چشمگيري کاهش داده است و سير پخته در مقايسه با سير خام تاثير بيشتري داشته است. تغييرات مرفولوژيک در نماي ميکروسکوپيک در 3 گروه اول در مقايسه با گروه کنترل منفي قابل ملاحظه بود، ولي تغيير چشمگيري بين گروه درمان شده و درمان نشده ديده نشد.
نتيجه: با توجه به اثر بهتر سير پخته بر روي کاهش قند خون در مقايسه با سير خام در اين تحقيق، ساير محققين مي توانند با آناليز شيميايي سير پخته، ماده موثر در کاهش قند خون را مورد ارزيابي قرار دهند
.

 
كليد واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 133  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی