مشخصات مقاله

عنوان: 

اثرات in vivo و in vitro عصاره آبي ميوه سس (Cuscuta pentagona) بر فعاليت حركتي ايلئوم موش صحرايي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: غريب ناصري محمدكاظم,انوري عنايت*,بدوي محمد
 
 *گروه فيزيولوژي، دانشکده پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی: انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: گياه انگلي سس (Convolvulaceae) در طب سنتي جهت درمان بعضي از اختلالات گوارشي مصرف ميشود. هدف از تحقيق حاضر بررسي اثر عصاره آبي ميوه گونه Cuscuta pentagona بر فعاليت انقباضي ايلئوم موش صحرايي ميباشد.
روشها: عصاره به روش دمکردن که منطبق با روش سنتي مصرف آن ميباشد تهيه گرديد. قطعه ايلئوم از موش بالغ نر نژاد ويستار جدا گرديد و در حمام بافت
(10 ml) حاوي محلول تايرود pH=7.4) و (37oC و تحت 1 گرم کشش اوليه قرار گرفت و انقباضات آن به کمک ترانسديوسر ايزوتونيک ثبت شد.
نتايج: غلظتهاي تجمعي عصاره
0.5) تا (8 mg/ml به صورت وابسته به غلظت انقباضات ايلئوم ناشي از کلرورپتاسيم (60 mM) و استيل کولين (1 mM) کاهش داد (P<0.0001). عملکرد ضد انقباضي عصاره با انکوبه کردن بافت (20 و يا 30 دقيقه) با فنتولامين (1 mM)، پروپرانولول (100 mM) L-NAME ,(1 mM) و نالوکسون (1 mM) کاهش نيافت. در محلول تايرود بدون کلسيم، ايلئوم دپولاريزه شده (توسط کلرورپتاسيم (120 mM، غلظتهاي تجمعي کلرور کلسيم 0.225) تا (3.6 mM بصورت وابسته به غلظت ايلئوم را منقبض نمود. اين انقباضات در حضور غلظتهاي 2 و يا 4 mg/ml از عصاره به صورت وابسته به غلظت سبب کاهش اين انقباضات شد (P<0.0001). تجويز خوراکي عصاره (250، 500 و (750 mg/kg بعد از 4 ساعت بصورت وابسته به غلظت، gastrointestinal transit خوراک زغال را کاهش داد.
نتيجه گيري: عصاره آبي ميوه سس احتمالا با دخالت کانالهاي کلسيم و بدون دخالت رسپتورهاي آدرنرزيک
a) و (b، رسپتورهاي اوپيوئيدي و نيز بدون دخالت سنتز نيتريک اکسايد ايلئوم موش صحرايي کاهش ميدهد.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 52  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی