برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

ارزيابي اثر آلفا-توکوفرول، اسيد آسکوربيک و ليکوپن بر گليکوزيلاسيون ليپوپروتئين با دانسيته پايين در مدل in vitro

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: غفاري سيدمحمدعلي*,مجاب صمد
 
 *دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز، دانشکده پزشکي، گروه بيوشيمي
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

گليکوزيلاسيون غير آنزيمي ليپوپروتئين با دانسيته پايين (LDL) در اثر اتصال گلوکز و ديگر قندهاي احيا کننده با ريشه هاي ليزين آپوپروتئين B100 موجود در اين ليپوپروتئين صورت مي گيرد. در مبتلايان به ديابت اين واکنش نقش مهمي در ايجاد اختلالات قلبي- عروقي ناشي از ديابت ايفا مي نمايد. بنابراين هدف از اين مطالعه، بررسي اثر آلفا- توکوفرول، اسيد آسکوربيک و ليکوپن در محيط in vitro بر روي گليکوزيلاسيون LDL است. LDL با روش گراديان ناپيوسته تک مرحله اي توسط اولتراسانتريفوژ از پلاسماي حاوي EDTA استخراج گرديد. در مرحله بعد LDL استخراج شده به همراه گلوکز در غياب و يا حضور غلظت هاي مختلف آلفا- توکوفرول، اسيد اسکوربيک و ليکوپن، اينکوبه گرديد و در پايان زمان اينکوباسيون ميزان گليکوزيلاسيون LDL با روش پريدات مورد سنجش قرار گرفت. نتايج اين مطالعه نشان داد که آلفا- توکوفرول، اسيد آسکوربيک و ليکوپن به صورت وابسته به دوز قادرند شدت گليکوزيلاسيون LDL را کاهش دهند، به علاوه اين ترکيبات موجب کاهش حرکت الکتروفورزي LDL گليکه شده نيز مي گردند. اثر آنتي گليکوزيلاسيون آلفا- توکوفرول، اسيد آسکوربيک و ليکوپن احتمالا به خاطر خواص آنتي اکسيداني آنهاست، بنابراين ترکيبات غذايي فوق ممکن است از طريق کاهش گليکوزيلاسيون LDL فرايند آترواسکلروز را در مبتلايان به ديابت کاهش دهند.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 59  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی