برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره گیاهان دارویی آویشن، ختمی، کلپوره و نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: رضایی زاده آیناز,مقصودی سها,صفوی گردینی غزل,فرودی صفات شهرزاد
 
 
 
عنوان همایش: كنفرانس بين المللي علوم كشاورزي، گياهان دارويي و طب سنتي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  شبكه دانشگاه هاي مجازي جهان اسلام
زمان:  1399دوره 3
 
چکیده: 
امروزه به دلیل شیوع بیماری های عفونی، استفاده از آنتی بیوتیک ها روز به روز افزایش یافته، که استفاده طولانی مدت ونادرست از آنتی بیوتیک ها باعث ظهور باکتری های مقاوم به دارو شده است. همچنین آنتی بیوتیک ها دارای عوارض جانبی خطرناکی هستند، اما استفاده از گیاهان دارویی راه حلی مناسب برای درمان بیماری های عفونی است، زیرا بعضی گیاهان علاوه بر داشتن اثرات آنتی باکتریال فاقد عوارض جانبی می باشند. در این پژوهش عصاره ی متانولی گیاهان آویشن، ختمی، کلپوره و نعناع با غلظت های مختلف (200، 300، 400، 500 میلی گرم بر میلی لیتر) تهیه گردید و بر روی باکتری سودوموناس ائروژینوزا با استفاده روش بائرکربی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین فعالیت ضد باکتریای آنتی بیوتیک های سفاتاکسیم، کوتریماکسازول، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل از دیسک های اماده که اغشته به این آنتی بیوتیک ها (شرکت پادتن طب) بودند، بر روی محیط کشت باکتری استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که آنتی بیوتیک های سفاتاکسیم و کلرامفنیکل هیچگونه خاصیت آنتی باکتریال نسبت به باکتری سودوموناس ائروژینوزا نداشتند و باکتری نسبت به آن ها مقاوم است، اما عصاره های گیاهان مورد بررسی قرار گرفته همگی دارای خاصیت ضدباکتریایی بودند که آویشن با غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر حداکثر هاله ی عدم رشد (26 میلی متر) را داشت. همچنین به علت محدودیت روزافزون استفاده از مواد شیمیایی، پیشنهاد می شود که از عصاره این گیاهان در صنایع غذایی(به عنوان نگهدارنده) و در صنایع دارویی استفاده شود.
 
کلید واژه: ضد میکروبی,آویشن,عصاره,آنتی بیوتیک
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 24   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی