برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تعيين قابليت هضم و ارزش غذايي پيت نيشکر و مقايسه آن با پيت غني شده

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: عالم زاده بهاالدين*
 
 *مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي خوزستان
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين ترکيبات شيميائي و قابليت هضم پيت نيشکر و پيت غني شده (با اوره) و تاثير غني سازي در ارزش غذايي پيت انجام گرديد. در اين تحقيق از 18 راس گوسفند نر بالغ به روش استفاده مستقيم از حيوان (In vivo)، در 3 تيمار و 6 بلوک در قالب طرح بلوکهاي کامل تصادفي انجام گرديد. تغذيه دامها به صورت اختياري انجام شد و با جمع آوري مدفوع قابليت هضم پيت تعيين گرديد. نتايج نشان مي دهند که پيت نيشکر داراي پروتئين خام (2.21 درصد) و ضريب هضم پروتئين منفي مي باشد که در اثر غني سازي، پروتئين آن بيش از 3 برابر (7.74 درصد) افزايش يافته و ضريب هضم پروتئين آن از 28.89- به 55.44 درصد رسيد. همچنين درصد فيبر خام پيت (45.26 درصد) بالاتر از پيت غني شده و يونجه بود (35 و 34.1 درصد) و نيز ضريب هضم الياف خام آن، پايين تر از پيت غني شده و يونجه مي باشد و همچنين ضريب هضم الياف خام پيت غني شده برتري معني داري را نسبت به پيت نشان داد (P<0.05). در نتايج حاصل، کليه ضرائب هضم و انرژي قابل هضم بين پيت و پيت غني شده داراي اختلاف معني داري مي باشند (P<0.01). بطور کلي مي توان بيان نمود که ارزش غذايي و ضريب هضم مواد مغذي و انرژي قابل هضم پيت پس از غني سازي افزايش قابل ملاحظه اي يافته و تغييرات اساسي پيدا نموده است.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 101   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی