برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

عمل آوری مکانیزه کاه گندم

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: يونسي الموتي محمد,خوش تقاضا محمدهادي,زاهدي فر مجتبي,عباسي ابوالفضل
 
 
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
چکیده: 

در بسياري از کشورهاي در حال توسعه و نيز کشور ما، کاه يکي از منابع خوراکي نشخوارکنندگان است. در حالت کلي بدليل فقر ارزش غذايي و قابليت هضم اندک کاه غلات و ساير فرآورده هاي جانبي کشاورزي، دام تمايل کمي به مصرف آنها دارد. ارزش غذائي کاه غلات را مي توان با غني سازي و استفاده از اوره بعنوان منبع آمونياک وازت غير پروتييني افزايش داد. شيوه رايج غني سازي کاه، کاري سخت و پر زحمت است که تسهيل يا حذف برخي اعمال از طريق انجام آن با ماشين، کمک موثري در اين زمينه محسوب مي شود. در اين تحقيق، عمل غني سازي مکانيزه کاه گندم، با استفاده از دستگاه غني ساز کاه غلات انجام گرفت. بدين منظور آزمايشي در قالب يک طرح کاملا تصادفي و با دو تيمار (شامل کاه بدون اوره و کاه با 4% اوره) و سه تکرار در هر تيمار به اجرا درآمد. ارزش غذايي کاه عمل آوري شده با دستگاه، اندازه گيري و با نمونه هاي کاه غني نشده (شاهد) به روش T-test مقايسه شد. نتايج حاصل نشان داد که ماده خشک و پروتيين خام نمونه هاي کاه تهيه شده با دستگاه نسبت به کاه عمل آوري نشده (شاهد) تغيير کرد (p<0.05). ميانگين ماده خشک از 92.03% در کاه عمل آوري نشده به 48.73% در کاه عمل آوري شده کاهش يافت. ميانگين پروتيين خام از 1.52% در کاه عمل آوري نشده به 4.24% در کاه عمل آوري شده رسيد.

 
کلید واژه: دستگاه غني ساز کاه، ارزش غذايي، غني سازي مکانيزه، کاه گندم
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 147   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی