برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

انتخاب گرده دهنده مناسب براي ارقام برتر فندق

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: جوادي مجدد داوود,عابدي قشلاقي ابراهيم,كمالي كوروش
 
 
 
عنوان همایش: همايش ملي فرصت ها و محدوديت هاي سرمايه گذاري در آستارا
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پارک علم و فناوري استان گيلان، فرمانداري شهرستان مرزي بندر آستارا
زمان:  1396دوره 1
 
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور تعيين بهترين و سازگارترين دانه گرده ارقام فندق به مدت 3 سال اجرا شد. در اين پژوهش 5 رقم به نام هاي شيرواني، لانگ سپاين، ناخني، ميش پستان و گرد به عنوان گرده زا و ژنوتيپ هاي انبوه، محلي کرج و جنوب قره باغ به عنوان والد ماده انتخاب شدند. اين آزمايش به صورت فاکتوريل با دو عامل دانه گرده و رقم در قالب بلوک هاي کامل تصادفي گرديد. به اين منظور از هر رقم 3 درخت و بر روي هر درخت 18 شاخه در چهار جهت جغرافيايي انتخاب و شاتون شاخه هاي انتخابي قبل از باز شدن حذف و شاخه ها با پاکت هاي سلوفان پوشانده شدند و پس از طي دوره موثر گرده افشاني، پاکت ها از روي شاخه هاي مور نظر برداشته شدند و گل هاي آنها شمارش گرديدند و ارقام مادري با پنج نوع دانه گرده جمع آوري شده از قبل، گرده افشاني شدند. در زمان تشکيل ميوه، ميوه هاي هر شاخه بطور جداگانه شمارش و با يک تناسب ساده درصد تشکيل ميوه محاسبه گرديد و در زمان رسيدن کامل ميوه هاي هر تيمار بطور جداگانه برداشت شدند و متغيرهاي مورد مطالعه مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج بدست آمده از آناليز داده ها نشان داد که درصد تشکيل ميوه، وزن فندقه و مغز و درصد مغز و پوکي در فندق به شدت تحت تاثير دانه گرده و رقم مادري گرفتند.

 
کلید واژه: ارقام فندق، خود ناسازگاري، درصد تشکيل ميوه، دگرگشني، گرده افشاني، متازنيا
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 119   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی