برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تعيين ميزان افت و کاهش کيفيت علوفه در مراحل مختلف بسته بندي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: احمدي مقدم پرويز*
 
 *گروه مهندسي مکانيک ماشين هاي کشاورزي، دانشگاه اروميه
 
عنوان همایش: همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  قطب علمی مهندسی بازیافت و ضایعات محصولات کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
زمان:  1384دوره 2
 
 
چکیده: 

علوفه خشک يکي از منابع اصلي تغذيه دام در فصول سرد سال مي باشد. از آنجائيکه تهيه علوفه سيلويي مشکل بوده و جابجايي آن به مسافت هاي طولاني امکان پذير نمي باشد، از اين روش بيشتر استفاده مي گردد. امروزه بيش از 90% علوفه خشک، در کشورهاي پيشرفته به صورت بسته بندي نگهداري مي شود که جابجايي، انبارداري و تجارت اين نوع علوفه بسيار مناسب مي باشد. تهيه علوفه بسته بندي مستلزم درو، ساقه کوبي، خشک کردن و بسته بندي مناسب آن مي باشد. هر يک از اين مراحل باعث ايجاد درصدي افت و ريزش برگ هاي علوفه مي گردد که در نهايت موجب کاهش کيفيت و کميت علوفه به دست آمده ميگردد.
هدف از اين مطالعه تعيين افتها و ضايعات علوفه در مراحل مختلف بسته بندي آن مي باشد. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که از ابتداي مرحله درو تا انبارداري، بيش از 20-15% علوفه از بين مي رود. برگ هاي علوفه به دليل داشتن سطح بزرگ و نازک، بيشتر در معرض ريزش قرار دارند. از آنجائيکه بيش از 28% برگ علوفه از پروتئين خام تشکيل شده است، ريزش برگ ها بيشترين آسيب را به کيفيت علوفه مي رساند. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که استفاده از دستگاه مناسب براي عمل آوري و تهيه علوفه خشک و همچنين همزمان کردن برخي عمليات مانند درو و ساقه کوبي باعث کاهش قابل توجه افت (زير 10%) محصول مي گردد.

 
کلید واژه: علوفه، افت، يونجه، بسته بندي، کيفيت
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 133   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی