برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثير تيمار حرارتي بر افزايش طول عمر انبارداري پرتقال

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اسماعيل پور مهرناز,دژم محمود
 
 
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
 
چکیده: 

هر ساله بخش عمده اي از ميوه ها و سبزي ها به دليل ماهيت فاسد شدني اشان در معرض فساد قرار گرفته و ضايع مي شوند. ضايعات ميوه ها و سبزي ها به ويژه در کشورهاي در حال توسعه به دليل عدم توجه و نبود امکانات و تجهيزات کافي در زمينه تکنولوژي پس از برداشت بسيار جدي بوده و منجر به کاهش عرضه، افزايش قيمت و زيان به توليدکنندگان مي گردد. مرکبات از جمله ميوه هايي مي باشد که به دليل ارزش اقتصادي و تغذيه اي مورد توجه مي باشد. از طرفي ضايعات مرکبات پس از برداشت قابل توجه بوده و نيازمند مطالعه و ارايه راهکارهايي جهت کاهش ضايعات مي باشد. از ديرباز شيوه هاي مختلفي مانند استفاده از دماهاي پايين، قارچ کش ها، مواد شيميايي، تيمارهاي فيزيکي، بسته بندي و غيره در جهت کاهش ضايعات و افزايش مدت نگهداري مرکبات مورد استفاده قرار گرفته است. در سالهاي اخير توسعه شيوه هاي ارزان، کم خطر براي مصرف کننده و سازگار با محيط زيست مورد توجه قرار گرفته است. در اين ميان استفاده از تيمارهاي حرارتي مانند استفاده از هواي داغ و آب داغ به عنوان راهکارهايي براي افزايش مدت نگهداري، کاهش پوسيدگي، حفظ کيفيت ميوه ها و کاهش سرمازدگي ميوه در دماي پايين در مرکبات نتايج موفقيت آميزي به بار آورده است. روشهاي حاضر که در اين مقاله به بررسي آنها خواهيم پرداخت، روشهايي کاملا طبيعي مي باشد و از هيچگونه مواد شيميايي استفاده نشده است. در سالهاي اخير، با افزايش آگاهي مصرف کنندگان تمايل آنها به استفاده از ميوه هايي که تيمار شيميايي نديده اند، افزايش يافته است. بنابراين ضرورت بکارگيري روش کاملا طبيعي براي افزايش عمر انباري مرکبات احساس مي شود.

 
کلید واژه: تيمارهاي آب داغ، دماي انبار، سرمازدگي، پوسيدگي ميوه، کيفيت ميوه، مرکبات
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 297   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی