برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مطالعه فرآيند توليد پودر پروتئيني از پساب آب پنير جهت درمان اسهال گوساله ها

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: استخر زهرا,مكارمي فريبا
 
 
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
 
چکیده: 

آب پنير که محصول جانبي توليد پنير مي باشد، يکي از پساب هايي است که به علت دارا بودن مواد مغذي فراوان و COD و BOD بالا، از جمله آلاينده هاي محيط زيست بشمار مي آيد. سالانه حدود 600 هزار تن آب پنير در کشور توليد که امروز از دور ريختن اين ماده مغذي حتي الامکان با توجه به مشکلات زيست محيطي جلوگيري مي گردد. آب پنير داراي غلظت بالايي از پروتئين هاي محلول بر آب است که با توجه به مطالعات انجام گرفته توسط 100 گرم سديم آلژينات در PH بين 6.5 تا 8.5 تا 22 درصد COD و 85 درصد وزني ss را حذف کرده و مانع از آلودگي محيط زيست مي شود و نيز مي تواند در جداسازي پروتئين از فاضلاب آب پنير موثر واقع شود و از آنجا که غير سمي است از پروتئين بدست آمده بصورت مستقيم مي توان استفاده کرد. شايان ذکر است که ارزش بيولوژيکي پروتئين تفکيک شده از آب پنير بر ديگر منابع طبيعي سرشار از پروتئين برتري دارد و نقش به سزايي در بهبود راندمان سنتز پروتئين ميکروبي دارد و در درمان اسهال گوساله ها موثر مي باشد. در صورتي که برنامه مديريت کلستروم در گوساله ها دست انجام نشود، در حدود 90 تا 100 درصد گوساله ها ممکن است بين 5 تا 15 روز به اسهال مبتلا شوند. حتي منجر به مرگ تعدادي از آن ها نيز مي گردد که در اين مطالعه با روش توليد پودري با استفاده از پروتئين تغليظ شده از آب پنير و افزودني هاي خاص مي توان تا 80 درصد مشکل اسهال در گوساله ها را از بين برد.

 
کلید واژه: آب پنير، پروتئين، پساب، محيط زيست، اسهال
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 241   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی