برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

استفاده از مواد ضد ميکروبي در بسته بندي مواد غذايي

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: رستگار وحيد,اميري صديقه
 
 
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
 
چکیده: 

آلودگي ميکروبي و بدنبال آن رشد ميکروب ها، زمان ماندگاري ماده غذايي را کاهش داده و ريسک بيماريهاي ناشي از غذا را افزايش مي دهند. فرآوري حرارتي، خشک کردن، منجمد کردن، سرد کردن، اشعه دادن، اضافه کردن مواد ضد ميکروبي و نمک از روشهاي سنتي محافظت مواد غذائي محسوب مي شوند. بسته بندي هاي ضد ميکروبي شيوه جديد نگهداري مواد غذايي است که روشي نويد بخش در بسته بندي برخي از مواد غذايي خصوصا گوشت و محصولات گوشتي بوده است. غذاهاي گوشتي به علت دستکاري در حين فرآوري دچار آلودگي بالائي مي شوند و به همين علت تلاش زيادي صورت گرفته است که با اسپري و يا قطره هاي ضد ميکروبي ايمني گوشت را افزايش دهند و فساد را به تاخير بيندازند. مواد ضد ميکروبي استفاده شده در بسته بندي، بايد فاز تاخير ميکروارگانيسم را افزايش دهند و فاز رشد آنها را کاهش دهند تا بتوانند زمان نگهداري و ايمني محصول را افزايش دهند. براي داشتن فعاليت ضد ميکروبي، ماده ضد ميکروبي ممکن است بسته بندي را بپوشاند، در آن گنجانده شود، بي حرکت شود و يا با ماده بسته بندي ترکيب شود. آنهيدريدها، الکل ها، باکتريوسين ها، مقيدکننده ها، آنزيم ها، اسيدهاي ارگانيک و پلي ساکاريدها مثالهايي از مواد ضد ميکروبي استفاده شده در بسته بندي مواد غذايي مي باشند. مواد ضد ميکروبي تجاري به فرم کنسانتره، عصاره، اجزاي مخلوط شده و يا فيلم استفاده مي شوند. بسته بندي ضد ميکروبي از لحاظ تجاري موفقيت کمي داشته اند.

 
کلید واژه: مواد ضد ميکروبي، بسته بندي، مواد غذايي، ميکروارگانيسم
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 575   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی