برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

روغن ماهی و تاثیر آن در سلامت جامعه انسانی

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: عاليشاه ارات بني حسن,عاليشاه ارات بني فاطمه
 
 
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
چکیده: 

حدود 0.25 وزن بعضي از گونه ماهيان را چربي تشکيل مي دهد. روغن بدن ماهي عمدتا از تري گليسريدها يعني ترکيب گليسرول و اسيد چرب به همراه مقادير متفاوتي از فسفوليپيدها و ديگر ترکيبات تشکيل دهنده است و PH آن خنثي مي باشد. از آنجاييکه اين مطالعه دورنماي جديدي از ارتباط اين ماده غذايي با بيماريها و طريقه درمان آنها را به مانشان مي دهد بسيار ارزنده است. روغن ماهي مانند هر غذاي ديگر زيان و منفعت خاص به خود رادارد و چون اشباع نشده اند به سرعت متعفن شده و ديگر ارزش غذايي ندارد بنابراين بايد بصورت صحيح و کوتاه مدت نگهداري و استفاده شوند. اسيدهاي چرب EPA و DHA هر دو جزء اسيدهاي اصلي امگا-3 مي باشند. DHA به ميزان زياد در فلامينگتونها و ماهيهاي آب سرد يافت ميشوند. اسيدهاي چرب امگا-3 در ماهي هاي روغني مانند ماهي آزاد و شاه ماهي يافت مي شوند. روغن ماهي بيشتر از همه روغنها حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده و حاوي 15 تا 30 درصد چربي اشباع شده است که اين اسيدهاي چرب N-3 و N-6 مي باشند. در عين حال دو مکمل مهم و فعال که توسط امگا-3 ساخته مي شودEPA  وDHA  مي باشند. روغن ماهي تن با چربي امگا-3 غني مي شود. دشواري اين عمل به اين دليل است که چربي امگا-3 مستعد به اکسيداسيون مي باشد که روي خواص حسي فرآورده اثر مي گذارد و روغن با طعم و بوي ماهي آميخته مي گردد و روي تاريخ مصرف تاثير منفي مي گذارد. براي حل اين مشکل، قطره هاي روغن ماهي را در پوسته هاي ضخيم محصور مي کنند که روغن را از محيط و اجزاي ترکيبي محافظت مي کند. استفاده از روغن ماهي در دوره رشد در انسان موجب کاهش رشد شده و اين امر باعث توليد اسيد چرب امگا-3 که براي تغذيه انسان مفيد نيست، مي شود. روغن ماهي مکمل خوبي براي در مان ورم مفاصل، ديابت، اختلالات اعصاب و ذهني، تصلب شراين، سرطان، سوريابس و بيماري پوستي است و نقش دارويي را در، درمان سرطان و تومورها ايفا مي کند و همچنين مي تواند از کاهش شديد آب و وزن بدن، کاچکسيا (Cachecxia) که در برخي از بيماريهاي سرطاني رخ مي دهد جلو گيري کند. روغنهاي ماهي از ايکوپاستپانيک اسيد و دکوزاهگزانويک اسيد غني هستند که باعث کاهش خطر لخته شدن خون و کاهش فشار خون مي شود و سبب توليد پروستاگلاندين مي شود که به عنوان يک تنظيم کننده فيزيولوژيکي، از ذخيره شدن چربي ها در ديواره عروق جلوگيري ميکند. مطالعات نشان داده که وجود ايکوپاستپانيک اسيد و دکوزاهگزانويک در امگا-3، درمان بيماريهاي فوق به خصوص ورم مفاصل را آسان ترمي سازد. که به همراه EPA  در ماهي آبهاي سرد (قزل آلا) يافت مي شوند. همچنين تراکم بالاي دکوزاهگزانويک اسيد در پلاسماي خون موجب افزايش سروتونين و در نهايت کاهش بروز افسردگي هاي حاد مي شود. براي اينکه بتوانيم خطر حملات قلبي را کاهش دهيم بايد نياز روزانه بدن خود، به روغن ماهي را تنظيم کنيم جهت رفع اين مشکل مي توان 2 بار در هفته يا روزانه با مصرف 1000-800 ميلي گرم از امگا-3 به اين کابوس بزرگ خاتمه داد. در مورد بيماراني که مبتلا به بيماريهاي والفارين، آسپرين، مولکولار هپارين (لاونوکس) گلوپيدوگريل (پلاويکس)، تيکلوپيپدن (تيکيد) هستند استفاده از روغن ماهي به علت دارا بودن امگا-3 زيان بار بوده و موجب افزايش خطر خونريزي مي شود.

 
کلید واژه: روغن ماهي ،اسيدهاي چرب EPA و DHA، امگا-3، اکسيداسيون، پروستاگلاندين
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 1094   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی