نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان: 

زعفران طلای سرخ ایران

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: آقايي مرضيه*
 
 *
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
چکیده: 

با توجه به اينکه ايران بزگترين توليدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است و بيش از65  درصد جهانى اين محصول گرانبها به ايران اختصاص دارد، به بررسى و معرفى اين گياه گرانبها و کاربردها و مصارف آن مى پردازيم. زعفران با نام عمومى Saffron و نام علمى Crocus Sativus گرانبهاترين گياه زراعى موجود در روى کره زمين است و تنها گياهى است که واحد خريد و فروش آن به جاى تن و کيلوگرم، مثقال و گرم مى باشد و گياهى بى نظير و منحصر به فرد است که خصوصيات ويژه آن باعث شده است تکنولوژى توليد آن که در نوع خود از پيچيدگى زيادى برخوردار باشد و بين کشاورزان سينه به سينه منتقل گردد. ارزش و قيميت بسيار زياد آن سبب گرديده تا به آن عنوان طلاى سرخ داده شود. هر چند از گذشته هاى دور به دليل رنگ زيبا و عطر و طعم استثنايى در موادغذايى مختلف استفاده مى شده، ولى امروزه به دليل گرايش جامعه به مصرف افزودنى هاى طبيعى به جاى انواع شيميايى و سنتزى در مواد غذايى، از زعفران به عنوان رنگ دهنده طبيعى و نيز به عنوان يک گياه دارويى جهت کاهش سطح بيلى روبين خون و ضدسرطان نيز استفاده مى شود. شاخه زعفران مهمترين بخش تجارى آن است که اين بخش حاوى مواد چرب، املاح و موسيلاژ است همچنين گلبرگ زعفران را مى توان به عنوان منبع رنگ خوراکى از نوع آنتوسيانين نيز استفاده نمود. برگ هاى آن نيزبه عنوان علوفه در تغذيه دام به کار مى رود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 416   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی