برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر گازهای گلخانه ای بر روی جامعه، محیط زیست، سلامتی، کشاورزی و تغییرات آب و هوا و راه های کاهش میزان آن

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اميري محمدجواد,اسلاميان سيدسعيد
 
 
 
عنوان همایش: همايش منطقه اي كشاورزي، محور رشد و توسعه
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت
زمان:  1387دوره -
 
چکیده: 

کشور ايران با بيش از 70 ميليون نفر جمعيت يکي از کشورهاي حوزه مديترانه مي باشد که از لحاظ اقليمي در شرايط خشک و نيمه خشک قرار دارد، بطوريکه ميانگين سالانه بارش براي آن 252 ميليمتر بوده و فقط 67.6% از کل منابع آبي آن قابل استحصال براي آشاميدن مي باشد. انتشار جهاني گازهاي گلخانه اي باعث تغييرات آب و هوايي شده و چنانچه بررسي هاي جهاني نشان مي دهد در 2 دهه اخير ميانگين دماي زمين 1 درجه سانتي گراد افزايش يافته است. اين تغييرات باعث دگرگوني هايي در شرايط آب و هوايي کشورها شده است، از آن جمله مي توان به بروز حوادث غير مترقبه اي مثل بروز سيل، طوفان هاي شن و ماسه، آب شدن يخهاي قطبي، خشکسالي و سرما زدگي در بسياري از کشورها نام برد. تغيير ات آب و هوايي احتمالا تاثيرات وسيعي بر روي سلامتي بشر و کاهش طول عمر انسان داد. يکي ديگر از اثرات گرمايش زمين که مي تواند تاثير ناگواري داشته باشد افزايش نياز آبي گياهان است که اين پديده مورد بررسي قرار گرفته است. انتظار مي رود با افزايش درجه حرارت قدرت تبخير کنندگي هوا يا تبخير و تعرق پتانسيل سطح مرجع (ETO) افزايش يابد و در نتيجه نياز آبي گياهان بيشتر گردد. با توجه به اينکه ET0 مهمترين پارامتر در محاسبات آبياري و زهکشي مي باشد و در طراحي و ظرفيت سيستم هاي آبياري نقش دارد بايد اثرات گرماي کره زمين روي آن و بالتبع روي مصرف آب کشاورزي بررسي شود. در مقاله حاضر اثرات گازهاي گلخانه اي و رشد آن را بيان کرده و راه هاي کاهش اين گازها را بيان مي کنيم.

 
کلید واژه: گازهاي گلخانه اي، دي اکسيد کربن، متان، مونوکسيد نيتروژن، گرم شدن زمين، فلوروکربن
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 7214   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی