برنامه ريزان، مديران و اپراتورهاي بنادر نسل جديد ديد، نگرش و درک متفاوت و جديدي از نوع فعاليت و توسعه اين بنادر دارند. آنها بندر را به عنوان مجتمع ديناميک و در حال پيشرفت در يک مجموعه پيچيده از شبکه توليد، پخش و توزيع بين المللي کالا و خدمات مي بينند. بر اساس اين تفکر، تلقي و ديدگاه مديران اين نسل از بنادر از نقش انفعالي ارائه تسهيلات و خدمات بندري به نقش فعال همکاري در پروسه تجارت جهاني تغيير يافته است.
با مطرح شدن رويکرد هاي نوين در مديريت بنادر نسل جديد، سازمان بنادر و دريانوردي ناگزير است که جهت تعالي صنعت دريانوردي و بنادر، به خصوص رشد و ارتقاء آن و نيل به هدف اصلي خود، تامين زير ساخت ها و ارايه خدمات مطمئن مورد نياز مشتريان، سيستم مديريتي مناسبي را استقرار نمايد.
در اين پژوهش بيان شده است که استفاده از مديريت عملکرد، سيستم مناسبي براي اين سازمان مي باشد که به منظور پياده سازي آن نخست بايد نقشه استراتژيک سازمان بنادر و دريانوردي از روش کارت امتيازي متوازن (BSC) و بر اساس مدل مديريت استراتژي متوازن (BSM)، با کمک دانش فني و تجارب مشاورين متبحر و مديران آگاه طراحي و ترسيم گردد. در اين مقاله تدوين و پياده سازي نظام مديريت عملکرد در مجموعه سازمان بنادر و دريانوردي که موجبات نيل به اهداف تعالي سازمان را فراهم آورده و با رويکردي استراتژيک و کارآمد به مديريت بنادر نسل جديد مي نگرد، شرح داده شده است.