برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مقایسه تاثیر پیش تیمار مایکروویو و بخارزنی بر اشباع ‏پذیری چوب نراد با ماده حفاظتی ACC

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: رمضان پور ميلاد*,طارميان اصغر
 
 *گروه علوم و صنايع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبيعي، دانشگاه تهران، ايران
 
عنوان همایش: همايش ملي چوب و فرآورده هاي ليگنوسلزي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  دانشگاه گنبد كاووس
زمان:  1394دوره 1
 
چکیده: 

در اين تحقيق به بررسي تاثير پيش تيمار مايکروويو در مقايسه با بخارزني بر اشباع‏ پذيري چوب نراد با ماده حفاظتي ACC پرداخته شد. پيش تيمار مايکروويو در چهار مدت زمان 10، 12، 14، 16 دقيقه تابش در فرکانس 2450 مگاهرتز و پيش تيمار بخارزني در سه سطح دمايي 120، 140  و 160 درجه سانتي گراد تحت فشار 2 الي 3 بار انجام شد. عمليات پيش تيمار بر روي نمونه‏ هايي به ابعاد 25×10×5 سانتي ‏متر و با رطوبت اوليه 30 الي 35 درصد انجام شد. عمليات اشباع با ماده حفاظتي به روش سلول خالي تحت فشار کم انجام شد. پس از اشباع، ميزان جذب و ماندگاري ماده حفاظتي اندازه‏ گيري شد و براي تعيين عمق نفوذ آن از معرف کروم آزرول s استفاده شد و در نهايت ميزان سطح اشباع با نرم افزار Image J مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج نشان داد که پيش تيمارهاي مايکروويو و بخارزني هر دو باعث بهبود اشباع‏ پذيري، ميزان جذب، ماندگاري ماده حفاظتي شدند. همچنين نتايج نشان داد که با افزايش دماي بخارزني از 120 الي 160 درجه سانتي‏ گراد و نيز افزايش مدت زمان تيمار مايکروويو از 10 الي 16 دقيقه بر ميزان اشباع‏ پذيري چوب با ماده حفاظتي افزوده مي‏ شود. ميزان جذب و ماندگاري محلول حفاظتي در نمونه‏ هاي پيش تيمار شده با مايکروويو در مدت زمات تابش 16 دقيقه در مقايسه با همه تيمارهاي بخارزني به طور معني‏ داري بيشتر بود. نقش گسيختگي سلول‏ هاي اشعه چوبي در بهبود عمق نفوذ محلول حفاظتي در تيمارهاي مايکروويو محسوس تر از تيمارهاي بخاردهي بود.

 
کلید واژه: چوب نراد، مايکروويو، اشباع‏ پذيري، بخارزني، ماده حفاظتي ACC
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 49   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی