نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان: 

مزایا و معایب بهره مندی از گیاهان تراریخته

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: محمدي سيده زهره*,يزدان پناه مسعود
 
 *دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان
 
عنوان همایش: همايش محصولات تراريخته در خدمت توليد غذاي سالم، حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان
زمان:  1395دوره 1
 
چکیده: 

افزايش جمعيت جهان و نيازمندي به توليد بيشتر محصولات کشاورزي باعث افکار جديد و ابتکارات نويي شده است. از جمله ي اين ابداعات و تلاش ها، انجام تغييرات و اصلاحات ژنتيکي در گياهان و محصولات غذايي است، محصولاتي که مهندسي شده يا اصلاح شدهي ژنتيکي (تراريخته) ناميده مي شوند. استفاده از زيست فنآوري براي توليد محصولات تراريخته، فرصت ها و چالش هاي جديدي را براي انسان به وجود آورده است. از سويي، افزايش نيازمندي بشر به توليدات کشاورزي است که پژوهش ها نشان ميدهد در بيست سال آينده بايد نزديک به دو برابر محصولات موجود فعلي افزايش يابند و همين، استفاده ي از آن را گريز ناپذير ساخته است و از سوي ديگر، مخاطرات جدي که در نتيجهي توليد اين محصولات ايجاد مي شود، نگراني هاي جدي را براي حفظ محيط زيست و سلامت انسان ايجاد کرده که منجر به بحث هاي فراواني در مورد معايب و مزاياي اين نوع محصولات گرديده است. در اين مقاله، تلاش شده است تا ضمن اشاره به تعريف گياهان تغيير يافته ي ژنتيکي، مزايا و معايب احتمالي اين قبيل گياهان مورد بحث و بررسي قرار گيرد.

 
کلید واژه: گياهان تراريخته، مهندسي ژنتيک، مزايا و معايب، کشاورزي
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 546   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی