برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

نقش علم مهندسی ژنتیک کشاورزی در کاهش میزان باقیمانده سموم آفت کش در برنج و ارتقاء سلامت مصرف کنندگان

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: شيردلي مهرنوش,اعلايي مهسا*,حاجي محمدي بهادر
 
 *مرکز تحقيقات سلامت و ايمني غذا، دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد، يزد، ايران
 
عنوان همایش: همايش محصولات تراريخته در خدمت توليد غذاي سالم، حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان
زمان:  1395دوره 1
 
چکیده: 

يکي از مهم ترين راهبردهاي مهندسي ژنيتک، کاربرد صحيح اين علم براي حفظ گياهان درمقابل عوامل زيان آور زيستي و غيرزيستي است. مهم ترين کاربردهاي اين فناوري مهار ميکروارگانيسم و موجودات پيشرفته تر مانند حشرات و نماتدها مانند کرم ساقه خوار در محصولاتي مانند برنج مي باشد. کرم ساقه خوار جزء يکي از مخرب ترين آفات در اغلب مزارع برنج دنيا از جمله ايران است. طبق شواهد موجود، براي مقابله با اين آفت در شاليزارهاي برخي از مناطق جهان از جمله ايران به طور گسترده از سم ارگانوفسفره استفاده مي شود که عامل تحريک و يا فلج اعصاب سوماتيک، اوتونوميک و سلسله اعصاب مرکزي است و آسيبزايي آن روي بدن انسان به اثبات رسيده است. با توجه به اهميت بالاي برنج در سبد غذايي به عنوان قوت غالب مردم ايران بر آن شديم تا به کاربرد علم مهندسي ژنتيک کشاورزي در کاهش باقيمانده سم ديازينون در برنج هاي بومي و متعاقبا ارتقاي سلامتي مصرف کنندگان برنج در کشور بپردازيم.

 
کلید واژه: مهندسي ژنتيک کشاورزي، سلامت، سموم ارگانوفسفره، کرم ساقه خوار، برنج
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 85   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی