برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

محصولات تراریخته در خدمت سلامت انسان@

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: توحيدفر مسعود*
 
 *دانشکده فناوري هاي نو، دانشگاه شهيد بهشتي
 
عنوان همایش: همايش محصولات تراريخته در خدمت توليد غذاي سالم، حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان
زمان:  1395دوره 1
 
چکیده: 

آفات يکي از اصلي ترين عواملي هستند که باعث کاهش محصولات کشاورزي مي شوند. رايج ترين راه حل براي رفع اين مشکل کاربرد سموم کشاورزي است. سموم کشاورزي علاوه بر هزينه هاي گزافي که بر قيمت تمام شده محصولات کشاورزي تحميل مي کنند خسارت هاي بيشماري را براي سلامت انسان (بيماري سرطان) و محيط زيست به همراه دارند. تا کنون 50 نوع سرطان ريه مرتبط با مصرف سموم کشاورزي شناسايي شده است. از طرفي، بقاياي اين سموم در خاک نيز قادرند مدتها فعال باقي مانده و علاوه بر تهديد جاندران خاکزي از طريق جذب توسط گياه وارد زنجيره غذايي انسان شوند. باوجود ترويج راهکارهايي مانند کشاورزي ارگانيک و يا مديريت تلفيقي آفات، استفاده صحيح از سموم کشاورزي تحت کنترل قرار نگرفته است.يکي از فناوري هايي که با تکيه بر آن مي توان ضمن رفع خسارات کاهش محصول ناشي از آفت، محصولات سالم عاري از بقاياي سموم کشاورزي توليد کرد، فناوري مهندسي ژنتيک است که منجر به توليد محصولات تراريخته مي شود. از اولين کشت محصولات تراريخته بيش از 18 سال مي گذرد و اين محصولات از پذيرش عمومي نسبي خوبي بين کشاورزان و مصرف کنندگان برخوردار هستند. اين مقاله با مروري بر صدمات ناشي از مصرف سموم کشاورزي بر سلامت انسان و محيط زيست به ارايه راه حل جايگزين يعني فوايد کشت محصولات تراريخته مي پردازد.

 
کلید واژه: سموم کشاورزي، سرطان، محصولات تراريخته، محيط زيست
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 191   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی