برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي پتانسيلهاي بالقوه صادراتي صنايع تبديل غذايي كشاورزي در استان خراسان

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: مظهري محمد,يزداني سعيد,افتخاريان پونه
 
 
 
عنوان همایش: کنفرانس اقتصاد کشاورزي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن اقتصاد کشاورزی ایران
زمان:  1384دوره 5
 
 
چکیده: 

تعيين و جايگاه محصولات مختلف از نظر پتانسيلها و توانمنديهاي بالقوه يكي از مباحث مهم و اساسي در اقتصاد كشاورزي بوده كه مي تواند فعاليتهاي سرمايه گذاري در امر توليد را با هدف توسعه صادرات غير نفتي به طور صحيحي هدايت نمايد. در واقع براي موفقيت در عرصه هاي بين المللي لازم است كه توانايي رقابت پذيري محصولات و اولويت بندي آنها تعيين گردد تا توليد محصولات مختلف به صورت كارآمدتري در نظام تخصيص منابع صورت گيرد. در همين راستا در تحقيق حاضر اقدام به شناسايي واندازه گيري پتانسيلهاي بالقوه صادراتي براي محصولات منتخب صنايع غذايي استان خراسان شامل انواع آبميوه، كنسانتره، پوره ميوه، كمپوت و رب گوجه فرنگي با استفاده از روش مزيت نسبي بر اساس حسابداري صنعتي گرديد. اطلاعات و آمار مورد نياز براي محاسبه شاخصهاي مورد استفاده از كارخانجات صنايع غذايي استان كه داراي سيستم حسابداري صنعتي بوده، در سال 1382 جمع آوري گرديد. نتايج بدست آمده نشان مي دهد كه در بين 31 محصول غذايي مورد بررسي، 18 محصول از مزيت رقابتي برخوردار مي باشند و مابقي محصولات فاقد تواناييهاي لازم براي رقابت در عرصه هاي بين المللي بوده و از مزيت رقابتي برخوردار نمي باشند. همچنين تحليل حساسيت شاخص هاي محاسباتي نسبت به تغييرات احتمالي در متغيرهاي نرخ ارز، قيمت جهاني محصول، هزينه هاي سربار توليد، هزينه هاي غيرتجاري، هزينه مستقيم نيروي كار و ارزش مواد اوليه بكار گرفته شده در محصولات غذايي كشاورزي، انجام گرفت و نتايج نشان داد كه شاخص مزيت رقابتي براي محصولات غذايي كشاورزي نسبت به تغييرات در قيمت جهاني محصولات بسيار حساس و كش پذير است.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 82   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی