برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثیر پتانسیل آب و دما برخصوصیات جوانه زنی چاودار (.Secale cereal L)

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: بايگي زينب*,جعفرنژاد احمد,عليمرادي ليلا
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد
 
عنوان همایش: همايش علوم علف هاي هرز ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي
زمان:  1392دوره 5
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير پتانسيل آب و دما بر خصوصيات جوانه زني بذور چاودار، آزمايش فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با3 تکرار در آزمايشگاه فيزيولوژي گياهان زراعي دانشگاه آزاد اسلامي نيشابور در سال1390 انجام شد. عوامل آزمايش شامل: دما در 4 سطح (10، 15، 20، 25 درجه سانتيگراد) و پتانسيل آب در سه سطح (0، 0.20.4- مگاپاسکال) بودند و جهت ايجاد پتانسيل منفي آب از محلول پلي اتيلن گليکول 6000 استفاده شد. نتايج نشان داد پتانسيل آب، دما و اثر متقابل آن ها، درصد و سرعت جوانه زني، وزن تر و خشک، طول ريشه چه و ساقه چه چاودار را به طورمعني داري تحت تاثير قرار دادند. در دماهاي پايين و همچنين با کاهش پتانسيل آب، درصد و سرعت جوانه زني، طول ريشه چه و ساقه چه و وزن خشک کاهش يافت. ولي ميزان کاهش طول و وزن خشک ساقه چه بيشتر از طول و وزن خشک ريشه چه بود که باعث افزايش نسبت ريشه به اندام هوايي شد. حدود 93 درصد بذور در آب مقطر جوانه زدند ولي اين ميزان در پتانسيل آب 4- مگاپاسکال به حدود 67 درصد کاهش پيدا کرد. دماي مطلوب براي حداکثر سرعت و درصد جوانه زني چاودار 25 درجه سانتيگراد بود.

 
کلید واژه: درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني، پلي اتيلن گليکول
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 52   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی