برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

معرفی سیستم آکواپونیک (کشت و پرورش توام ماهی و گیاه در سیستم مدار بسته آب) دانشگاه ولیعصر رفسنجان و مقایسه آن با سیستم هیدروپونیک

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: روستا حميدرضا*
 
 *گروه علوم باغباني، دانشكده كشاورزي، دانشگاه وليعصر (عج) رفسنجان
 
عنوان همایش: كنگره ملي هيدروپونيك و توليدات گلخانه اي
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز دولتي و عمومي
حامی:  دانشگاه صنعتی اصفهان
زمان:  1388دوره 1
 
چکیده: 

آكواپونيك تركيبي از پرورش ماهي (Aquaculture) و پرورش گياهان (Hydroponic) در سيستمهاي گردشي است. در اين سيستم مواد دفعي ماهي كه عمدتا تركيبات نيتروژن دار از قبيل آمونياك، و تركيبات غير نيتروژني مثل فسفر مي باشند بوسيله گياه جذب شده و از آب حذف ميشوند. در سيستم آكواپونيك دانشگاه وليعصر رفسنجان، آب تانك پرورش ماهي پس از گذشتن از فيلترهاي مكانيكي به بستر هيدروپونيك وارد شده و اين بستر بعنوان بيوفيلتر محيط مناسبي براي رشد باكتري ها از جمله نيتروزوموناس و نيتروباكتر ايجاد مينمايد كه به ترتيب كار تبديل آمونياك و نيتريت آب پرورش ماهي به نيتريت و سپس نيترات را انجام ميدهند. مقداري از نيترات صرف تغذيه گياهان ميشود و آب تصفيه شده در سيستم دوباره وارد تانك پرورش ماهي ميشود. با توجه به نياز حرارتي ماهي كپور (30-20 درجه سانتي گراد( و دماي آب قابل دسترس، اين گونه از ماهيان گرمابي پرورش داده شد. سبزيهاي برگي ريحان و نعناع و سبزيهاي ميوه اي خيار و گوجه فرنگي با توجه به سازگاري مناسب به سيستم آكواپونيك معرفي شدند. ريحان، نعناع و گوجه فرنگي سازگاري خوبي با سيستم آكواپونيك نشان دادند در صورتيكه خيار در مراحل اوليه رشد احتمالا به علت آلودگي ريشه ها به قارچ هاي بيماريزا خشك شد. اندازه گيري پارامترهاي فتوسنتزي و آبي در نعناع نشان داد كه ميزان فتوسنتز و كارآيي مصرف آب در تيمار آكواپونيك نسبت به هيدروپونيك بالاتر است. بطور كلي نتايج نشان دهنده وضعيت بهتر اكوفيزيولوژيكي گياهان نعناع در سيستم آكواپونيك بود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 827   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی