برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مقايسه غلظت عناصر غذايي در گياهان نعناع كشت شده در سيستم آكواپونيك و هيدروپونيك

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: قرباني فاطمه*,روستا حميدرضا,عرب پور سميه,رنجبر ابراهيم
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي، واحد جيرفت
 
عنوان همایش: كنگره ملي هيدروپونيك و توليدات گلخانه اي
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز دولتي و عمومي
حامی:  دانشگاه صنعتی اصفهان
زمان:  1388دوره 1
 
 
چکیده: 

آكواپونيك علم تلفيق توليد گياه و ماهي در يك رابطه همزيستي است كه در آن پساب ماهي به عنوان كود براي گياه استفاده ميشود. همچنين در اين سيستم آب مورد استفاده ماهي نيز توسط گياه تصفيه ميشود و به استخر ماهي انتقال مي يابد. اين عمل براي ماهي نيز مفيد است، چرا كه ممكن است در اثر تجزيه بقاياي اين گياهان و ميكروارگانيسمها كه در بستر استخر تجمع يافته مواد سمي توليد شود، در حاليكه اين پساب ميتواند به عنوان كود مورد استفاده گياه قرار گيرد. در سيستم آكواپونيك دانشگاه وليعصر (عج) رفسنجان آب مخزن پرورش ماهي پس از گذشتن از فيلترها و حذف مواد جامد وارد سيني هاي كشت هيدروپونيك ميشود. ريشه گياهان درون اين آب شناور بود و جهت نگهداري و استحكام گياهان از ورقه يونوليت كه روي سطح سيني شناور بود استفاده شد. در اين سيستم بستر كشت به عنوان يك بيوفيلتر عمل مي كرد. باكتري هاي نيتريفيكاتور در بستر كشت، آمونياك و نيتريت را كه براي گياه سمي هستند جذب كرده و آب تصفيه شده مجددا به مخزن ماهي برميگشت. نعناع كه سازگاري خوبي با سيستم آكواپونيك دارد در اين سيستم كشت شد و با سيستم هيدروپونيك مقايسه گرديد. اندازه گيري غلظت عناصر غذايي نشان داد كه غلظت عناصر Pو Mg در برگهاي گياهان نعناع رشد يافته در سيستم آكواپونيك بيشتر از سيستم هيدروپونيك بود ولي غلظت عناصر Mn، Fe،K  و Zn در برگهاي گياهان نعناع رشد يافته در سيستم هيدروپونيك بيشتر از سيستم آكواپونيك بود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 89   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی