برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی اثر تغییرات فرمولاسیون و اندازه دانه منیزیا بر خواص و ریزساختار جر مهای ریختنی اسپینلی درجا

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: نيك بخت رقيه*,سرپولكي حسين
 
 *دانشكده مهندسي مواد و متالورژي، دانشگاه علم و صنعت ايران
 
عنوان همایش: كنگره سراميك ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن سرامیک ایران
زمان:  1388دوره 7
 
چکیده: 

جرم هاي ريختني ديرگداز حاوي اسپينل آلومينات منيزيم چندين سال است كه در پاتيل هاي توليد فولاد و در كوره هاي سيمان به كار برده مي شوند. در اين پژوهش براي طراحي فرمولاسيون جرم هاي كم سيمان اسپينلي درجا به منظور كاهش هيدراتاسيون منيزيا و كاهش مصرف آب از منيزياي نسبتا درشت دانه(0 ،3-1 mm)  در تركيب استفاده شده است اثر درصد منيزيا و دماي پخت بر تشكيل اسپينل به كمك تكنيك پراش اشعه (XRD) X و ميكرسكوپ الكتروني روبشي (SEM) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج نشان مي دهد كه با استفاده از منيزياي درشت دانه تشكيل اسپينل به دماهاي بالاتري انتقال پيدا كرده و مقدار اسپينل تشكيل شده حتي در بالاترين دماي پخت (1400oC) بسيار كم است و اين در حالي است كه پايداري ابعاد بدست آمده براي نمونه ها مطلوب است. با افزايش درصد منيزيا رشد كريستال هاي اسپينل و در نتيجه درصداسپينل افزايش يافته است. با توجه به الگوهاي اشعهX ، فاز هيبونيت (CA6) در نمونه هاي پخته شده در 1400oC مشاهده مي شود كه اين فاز مي تواند در بهبود خواص مكانيكي موثر باشد. در نهايت دانسيته بالك، درصد تخلخل و پايداري ابعاد (PLC%) نمونه هاي خشك و پخت شده در سه دماي 1200، 1300 و 1400oC مورد بررسي قرارگرفت.

 
کلید واژه: ديرگداز، آلومينات منيزيم، اسپينل درجا، جرم هاي كم سيمان، MgAl2O4
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 60   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی