در اين مقاله به بررسي و مقايسه روش هاي غشايي در تصفيه و شيرين سازي آب پرداخته مي شود. اگرچه روش اسمز معکوس در گذشته جزء بهترين روشهاي تصفيه آب به شمار مي آمد، اما به دليل صرف هزينه و انرژي نسبتا زياد و حذف برخي از يونهاي ضروري از آب شرب در طي فرآيند، روش نانوفيلتراسيون مورد توجه قرار گرفت. از جمله مزاياي روش نانوفيلتراسيون مي توان به مواردي از قبيل صرف هزينه و انرژي کمتر، افزايش نرخ تصفيه آب، کاهش ميزان گرفتگي و لايه گذاري و عدم حذف يونهاي ضروري آب شرب اشاره نمود. در عين حال روش اسمز معکوس همچنان به عنوان بهترين روش در تهيه آب مقطر مورد نياز صنايع خاص محسوب مي شود.