زندگي امروز بشر در همه ابعاد با تكنولوژي درآميخته شده است. اهميت تكنولوژي در اقتصاد بنگاه هاي توليدي و اقتصادهاي ملي غيرقابل انكار بوده و ويژگي عصر حاضر، نقش بارزي است كه بهره مندي از تكنولوژي، در توان توليد يك شركت ايفا كرده و به تدريج تسلط خود را بر دو مولفه سنتي تابع توليد، يعني نيروي كار و سرمايه، نشان داده است.
سرمايه گذاري خطرپذير را مي توان به عنوان يكي از كارآمدترين راهكارهاي تامين سرمايه شركت هاي نوپا و تكنولوژي محور، نام برد. براي اين منظور ايجاد صندوق هاي سرمايه گذاري خطرپذير جهت بوجود آوردن مكانيزم هاي تامين مالي فعاليت هاي فناورانه ضروري به نظر مي رسد.
در ميان مكاتب معاصر، و از ميان تمامي روش هاي تامين مالي، تامين مالي خطرپذير نزديك ترين شيوه تامين مالي به تامين مالي اسلامي كلاسيك مي باشد. در بخش نخست اين مقاله، سعي خواهيم كرد تعريف مختصري از سرمايه گذاري خطرپذير و تاريخچه آن و وضعيت اين نوع سرمايه گذاري در كشورهاي منتخب و وضعيت آن در ايران ارايه دهيم. در بخش دوم تطابق سرمايه گذاري خطرپذير با نظام مالي اسلامي مورد كنكاوي قرار خواهد گرفت. در بخش سوم به ارايه يك الگوي صندوق سرمايه گذاري خطرپذير اسلامي پرداخته مي شود و بخش آخر اين پژوهش به نتيجه گيري و ارايه پيشنهاداتي در زمينه موضوع مورد بررسي اختصاص خواهد داشت.