برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثرات مصرف زياد چربيها روي ليپيدهاي سرمي و شاخصهاي گرفتگي عروق در جوجه هاي گوشتي بعنوان مدل حيواني

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: وحدت پور توحيد*,تشفام مسعود,قياسي جمشيد
 
 *گروه علوم دامي- فيزيولوژي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد شبستر
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: جوجه هاي گوشتي از نظر كميت و كيفيت ليپيدهاي سرمي و محل اصلي سنتز اسيدهاي چرب (كبد) با انسان داراي وجه مشترك مي باشند. بنابراين مي توانند بعنوان مدل حيواني براي تحقيقات انساني مطرح شوند.
روشها: به منظور بررسي اثرات افزايش نسبت انرژي به پروتئين و ساير مواد مغذي جيره روي ليپيدهاي سرمي و شاخصهاي گرفتگي عروق در جوجه هاي گوشتي، 3 نوع چربي در دو سطح 4 و 8 درصد، به جيره پايه اي كه قبلا بر اساس توصيه هاي انجمن تحقيقات ملي
(NRC) بالانس شده بود، افزوده شدند و هفت نوع جيره مختلف غير هم انرژي و غير هم پروتئين به صورت مصرف آزاد در اختيار پرنده ها قرار گرفتند. در سنين 35 و 49 روزگي نمونه هاي خون از وريد بال جمع آوري شد و سپس سرمها بوسيله دستگاه اتوآناليزور (آلسيون 300) آناليز شدند.
نتايج: از نظر غلظت ليپيدهاي سرمي شامل كلسترول تام، تري گليسريدها،
LDL، HDL و VLDL و شاخصهاي گرفتگي عروق شامل LDL/HDL و T-CHOL/HDL بين تركيبات تيماري تفاوت معني داري وجود نداشت. غلظت سرمي LDL و شاخص LDL/HDL از 35 تا 49 روزگي افزايش معني داري نشان دادند (p<0.01). در حاليكه غلظت كلسترول سرم در همان فاصله زماني كاهش يافت (p<0.05). با افزايش سطح چربي جيره از 4 به 8 درصد كلسترول تام سرم افزايش معني دار نشان داد (p<0.05).
نتيجه گيري: جوجه هاي گوشتي احتمالا به سبب داشتن برخي سيستمهاي ايجاد كننده مقاومت فيزيولوژيكي مانند جبران اضافي (تنظيم كاهشي آنزيم ليپوپروتئين ليپاز) حيوانات مقاومي در برابر مضرات استفاده از جيره هاي حاوي مقادير زياد چربي مي باشند
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 72  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی