برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی تاثیر عصاره زعفران بر یادگیری و حافظه فضایی در موش صحرایی

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: قدمي سارا*,قدمي محمدرسول,حقيقي زاد هايده,پورمتعبد علي,صحرايي هدايت,كمال نژاد محمد
 
 *گروه فيزيولوژي، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
چکیده: 

زمينه: زعفران گياهي است كه به علت داشتن اسانس، اثر محرك بر سلسله اعصاب دارد. مطالعات جديد فارماكولوژيك نشان داده است كه عصاره زعفران داراي خواص ضدسرطان، ضد تشنج و گيرنده راديكالهاي آزاد بوده و فعاليتهاي يادگيري و حافظه را تحت تاثير قرار ميدهد. لذا در مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران بر فرآيندهاي يادگيري و حافظه فضايي در ماز آبي موريس بررسي شد.
روش كار: در اين مطالعه موش هاي صحرايي نر به مدت 5 روز تحت تجويز عصاره زعفران
(50 mg/kg, i.p) قرار گرفتند. حيوانات گروه كنترل تنها سالين دريافت كردند. 30 دقيقه بعد از تزريق، شاخصه هاي يادگيري و حافظه فضايي در ماز آبي موريس مورد بررسي قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده، توسط t.test و ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: يافته ها نشان داد كه مدت زمان لازم و نيز مسافت پيموده شده براي رسيدن به سكو در موشهاي گروه زعفران در طول روزهاي آزمايش، كمتر از گروه كنترل بود
(P<0.05).
بحث و نتيجه گيري: نتايج فوق نشانگر بهبود يادگيري و حافظه فضايي به دنبال تجويز عصاره زعفران مي باشد. به نظر مي رسد كه عصاره زعفران با تاثير بر گيرنده هاي دخيل در يادگيري و حافظه فضايي در سلول هاي عصبي، موجب بهبود در پردازش اطلاعات فضايي مي شود
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 124  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی