برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثر خوراكي عصاره آبي سنجد (Elaeagnus angustifolia) بر ترشح اسيد پايه معده در موش نر هوشيار

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: قدرتي مجتبي*,كمالي نژاد محمد,مندي پور مهرنوش,الياسي افسانه
 
 *دانشكده داروسازي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: از آنجاييكه مطالعات اخير اثرات ضد زخم معده سنجد (Elaeagnus angustifolia) را نشان داده اند هدف از مطالعه حاضر بررسي اثر سنجد روي ترشح اسيد پايه معده در موش هوشيار ميباشد.
روش: ميوه سنجد از ناحيه جلفا (آذربايجان) جمع آ‌وري و تهيه عصاره آبي آن بر اساس روشهاي معمول انجام گرديد. 24 ساعت قبل از آزمايش موشهاي
Wistar از غذا محروم بوده اند. در گروه تست 1.5 ميلي ليتر از عصاره آبي در دوزهاي مختلف به طور خوراکي يک ساعت قبل از Ligation تجويز شد و در گروه کنترل سالين با همان حجم به حيوان خورانده شد. Ligation پيلور تحت بيهوشي سبك با اتر انجام و يك ساعت بعد حيوان كشته و معده خارج گرديد. حجم ترشحات اندازه گيري شد و ميزان ترشح اسيد با تيتراسيون بوسيله سود 0.01 نرمال تا PH برابر 7 تيتر گرديد.
نتايج: نتايج ما نشان داد كه تجويز خوراكي سنجد (900 و 1300 ميلي گرم/كيلو گرم) روي ترشح اسيد پايه حتي در دوزهاي بالا تاثيري نداشت. در گروه تست ميزان تزشح اسيد
94.6±0.6 ميلي اکي والان بر ساعت و در گروه کنترل 79.5±7 بود. اما عصاره به طور معني داري حجم ترشحات معده را در گروه تست 1.9±0.3) ميلي ليتر بر ساعت) در مقايسه با گروه كنترل 0.9±0.4) ميلي ليتر بر ساعت) افزايش داد (P<0.03).
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد كه سنجد سيستميك هيچگونه اثري روي ترشح اسيد پايه نداشته در حاليكه حجم شيره معده را افزايش ميدهد. مطالعات بيشتري نياز است تا مشخص گردد آيا اين اثر ناشي از اثر مستقيم دارو بر روي ميزان ترشح ميباشد يا ناشي از کاهش سرعت تخليه است.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 86  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی